11016112_812823302131639_9080913949135582872_n1000 litrów stoutu o ekstrakcie 20° Plato, z dodatkiem 33 kg świeżych i wędzonych śledzi? To połączenie niejednego z Was zapewne zmierzi. A tymczasem Browar Piwoteka poinformował ostatnio na Facebooku, że uwarzył imperialną wersję ich śledziowego stoutu, czyli słynnego Ucha od Śledzia. Warto zaznaczyć, że jego imperialność nie polega jedynie na podwyższonym ekstrakcie, ale także na większym jego „naśledziowaniu”.

Brzmi odważnie, prawda? :). A i z tego, co Marek Puta pisał na Facebooku, to zjeździli całą Łódź, aby zakupić odpowiednią ilość ryb. Szacun za wytrwałość :P. Jeśli chodzi o regularną wersję, to z tego, co widziałem w Internetach, wynika, że regularna wersja nie jest w żadnym razie ekstremalna – śledziowy dodatek przejawia się w niej raczej jako lekko podwyższony słoność i lekka wędzonka. Czy w imperialnej wersji śledzie będą wyraźniejsze? Okaże się już niedługo 🙂

Reklama

 

 

Reklama