#283: Maryensztadt/Browar Fuzja – Amerykański Sen

Browar Fuzja to jeden z najnowszych polskich browarów kontraktowych - nic więc dziwnego, że w internecie póki co nie znajdziecie o nim zbyt wielu...

#282: Browar Zamkowy Cieszyn – Cieszyński Dark Saison

Saison to styl, który zdecydowanie nie należy do moich ulubionych - może dlatego, że nie trafiłem jeszcze na takie piwo tego rodzaju, które by...

#277: Jan Olbracht Rzemieślniczy & Piwoteka – Pasaż Róży

Zdarzyło się Wam kupić jakieś piwo, które dopiero w domu okazało się być innym niż to, które chcieliście? Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, zauważyłem...

#276: Nepomucen – Forest

Mateusz Kupracz, zanim przeszedł do Browaru Nepomucen, był piwowarem w Browarze Roch, którego większość piw nosi nazwy ras koni. Jednym z piw, które zrobiło...

#275: Gryf/Browar Gentleman & Browar Pustynny – Pomarańczowy Nomada

To piwo miało pojawić się na blogu już jakiś czas temu, ale... zapomniałem zabrać je ze sobą na urlop :/. Jak tylko spostrzegłem to...

#274: Zmajska Pivovara – Pale Ale

Jeszcze do niedawna w Chorwacji - parafrazując klasyka - nie było niczego. Trafić na kraft podczas spędzanego tam urlopu było cholernie trudno - ciekawsze...

#273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA

Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#271: BeerLab/Szpunt – Sourness Blackcurrant

Ponoć w Polsce nie ma już śladu po lecie ;). I to nie tylko w Polsce - tu gdzie jestem, czyli w Chorwacji, od...

#270: Bartek/Doctor Brew – Azacca Single Hop IPA

Zanim Doctor Brew poszedł w beczki, lagery i piwa z dodatkami, eksplorował temat różnych odmian chmielu i różnic między nimi. Pomysł ten zaowocował całą...

#269: Piekarnia Piwa/Piwowar – Ścięta Głowa

Sporadycznie na moim blogu pojawiają się recenzje czegoś innego niż tylko piwo. Oprócz herbat, wody chmielonej, czy też cydru, opisywałem również miód pitny "Chmielak"...

#267: Kamionka/Golem – Sour Shower

Pamiętacie piwo Naftali z Browaru Golem, które recenzowałem tu na blogu na początku czerwca? Przypomnę, że było to bardzo lekkie, kwaśne piwo z dodatkiem...

#266: Brasserie d’Orval – Orval Trappist

"Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć." (Ap. 13:18). Mój facebookowy fanpejdż zanotował właśnie 666...

#265: Timmermans – Oude Kriek

Niedawno obchodziłem 28 urodziny i z tej właśnie okazji postanowiłem sobie sprezentować jakiś lambik. Z owocowych kwasów jak dotąd sięgałem głównie po malinowe framboise...

#264: Gryf/Gentleman – Zawodowy Gracz

Browar Gentleman, którego piwa już dwukrotnie prezentowałem tu na blogu, w krótkim czasie wypuścił na rynek aż trzy nowości: witbier Pomarańczowy Nomada uwarzone w kooperacji...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...

Już w ten weekend jubileuszowa edycja Piwowarów

Już w najbliższy weekend, tj. 8 i 9 marca w Łodzi odbędą się X Piwowary. Podczas targów swoje stoiska będzie mieć blisko 30 polskich...

Hoppy Bock nowym piwem z Browaru Amber

Browar Amber przygotował nowe piwo, które trafiło do serii Po Godzinach. To Hoppy Bock, czyli mocno chmielony podwójny koźlak (doppelbock).- Nasz nowy, mocno chmielony...

Piwo jopejskie z AleBrowaru trafia do sprzedaży

AleBrowar wprowadza do sprzedaży piwo jopejskie. Autorem odtworzonej historycznej receptury jest Arkadiusz Wenta, który przez 12 lat współpracował m.in. z Pomorskim Parkiem Naukowo Technologicznym.–...