fot. Browar FUNKY FLUID/Facebook

Browar Funky Fluid powraca do serii piw pod nazwą “Breakfast Stout”. Wśród zapowiedzianych właśnie nowości znalazło się piwo Breakfast Stout: Maple Syrup & Guatemala El Naranjo Coffee.

Jak widać po przytoczonej wyżej nazwie trunku, do wspomnianego stoutu dodany został kilkadziesiąt litrów syropu klonowego oraz wysokiej jakości kawa specialty Gwatemala El Naranjo. Jest to myte ziarno z regionu Acatenango, szczepu bourbon, caturra, catuai, pochodząca od producenta Jose Moreira i zbierana na wysokości 1550 m n.p.m.

Reklama

– W filiżance daje piękne, intensywne aromaty masła orzechowego i pieczonych owoców. 85 punktów w skali SCA, określającej jakość kawy na podstawie oceny szeregu jej cech, takich jak zapach, kwasowość, słodycz, balans – czytamy na Facebooku Browaru Funky Fluid.

Kawę wypaliła warszawska palarnia Czarna Fala.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia mojego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama