Dwa modne ostatnio style – double dry hopped new england oraz brut IPA – znalazły się wśród czterech kategorii przyszłorocznej Kuźni Piwowarów. Oprócz nich poznaliśmy nowy skład jury tego oryginalnego w swojej formie konkursu. 

Tym razem piwowarzy domowi sprawdzą swoje umiejętności w następujących stylach:

Reklama
  • Double dry hopped new england / 12,5-16,5 BLG
  • Brut IPA / 12,5-15 BLG
  • American wit z dodatkami (zest, owoce, przyprawy) / 10,5-15 BLG
  • Black IPA z dodatkami (zest, przyprawy) / 12,5-16,5 BLG

Jury, które wybierze najlepszych piwowarów z poszczególnych kategorii, a także Piwowara Olbrachta będzie obradować w następującym składzie:

  • Krzysztof Juszczak – przewodniczący jury – piwowar Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
  • Kacper Włodarczyk – piwowar Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy
  • Przemek Iwanek – sędzia, bloger w Kraft Magia, Alchemia – Podcast o Piwie oraz cydrownik w Cydr Pełnia
  • Marcin Kwil – sędzia oraz menadżer pubu Same Krafty – multitap
  • Małgorzata Węgierska – sędzia oraz piwowarka w Klubopiwiarnia

Piwa należy dostarczyć do organizatorów najpóźniej do 11 stycznia 2019 r. Eliminacje odbędą się dzień później. Na 26 stycznia 2019 zaplanowano drugi etap, podczas którego najlepsi piwowarzy z poszczególnych kategorii osobiście zaprezentują siebie oraz swoje piwa. Zwycięzcy uwarzą je w Browarze Jan Olbracht Rzemieślniczy w Piotrkowie Trybunalskim.

Regulamin konkursu:
https://www.facebook.com/notes/jan-olbracht-browar-rzemieślniczy/regulamin-v-edycji-konkursu-kuźnia-piwowarów-2019/1932397773472694/

Formularz zgłoszeniowy:
https://drive.google.com/file/d/0B1r088S4me4cVWxoenBIVDAxb1ltLUxTcW5USlRGZVZsNnNr/view

Reklama