fot. Deer Bear/Facebook

“Polski Krafcik” to nowa seria piw z Browaru Deer Bear, które rozlewane będą jedynie do 30 kegów i będą dostępne wyłącznie w zaprzyjaźnionych multitapach i na festiwalach. Pierwsze piwo – Lemon Session IPA – zadebiutuje m.in. w Szczecinie najprawdopodobniej już w najbliższy weekend.

Lemon Session IPA, jak na swój styl, jest dość mocne, bo ma 5,8% alkoholu. Nachmielone zostało odmianami Sabro, Citra, Belma, Mosaic. Użyty został również zest i sok z hiszpańskich cytryn.

W Szczecinie piwa będzie można napić się SŁODY – multitap & Bistro. Poza tym trafi ono do następujących lokali: Cześć, Szyszka Chmielu, Kraftodajnia, Szynkarnia – local food & multitap, Koneser PUB, Ministerstwo Browaru – Wroniecka, Craftova, Z Innej Beczki, MORZE PIWA, Św.Michał – pub regionalny.