fot. Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy/Facebook

Ogłoszono cztery kategorie przyszłorocznej edycji Kuźni Piwowarów. Będą to: niskoalkoholowe hazy IPA, DDH double IPA, fruit gose, pastry extra stout z dodatkami.

Niskoalkoholowe hazy IPA powinno mieć ekstrakt mniejszy lub równy 6 BLG i maksymalnie 3% alkoholu. Widełki ekstraktu dla DDH hazy double IPA ustalone zostały na poziomie 16,5-20,5 BLG, fruit gose z sokiem lub pulpą – 10,5-12,5 BLG, pastry extra stout – 12,5-16,5 BLG.

Zwycięzca każdej kategorii otrzyma 1000 zł i możliwość uwarzenia piwa wg swojej receptury w browarze Jan Olbracht Rzemieślniczy, a Piwowar Olbrachta 2020 – autor najlepszego piwa zgarnie 6000 zł

Piwa należy dosłać na wskazany w regulaminie adres do 10 stycznia 2020 r.

Link do regulaminu:
https://bit.ly/kuznia2020_regulamin


Przypominam, że na moim blogu trwa głosowanie na Nowość Miesiąca. W specjalnie przygotowanym formularzu można wybrać trzy najciekawsze piwa, które pojawiły się w minionym miesiącu.

Link do ankiety:
https://www.chmielnik-jakubowy.pl/nowosc-wrzesnia-glosujemy/