fot. Browar Kormoran/Facebook

Aż 36,6° Plato – taki ekstrakt będzie miał nowy porter bałtycki z Browaru Kormoran, który swoją premierę będzie miał przed tegoroczną Wielkanocą. Szczęśliwcy będą mogli go spróbować już w tym tygodniu w ramach Święta Porteru Bałtyckiego.

Cornus Lupus to długo, bo aż 24 godziny gotowany, porter bałtycki, do którego został dodany dereń. Jest to piwo potężne – z 36,6° Plato udało się uzyskać 10,5% alkoholu. Trunek był leżakowany w browarze przez dwa lata.

Co ciekawe piwa przedpremierowo będzie można spróbować w Szczecinie, a dokładniej w multitapie SŁODY. Poza tym beczki tego trunku będą dostępne w:

Warszawie: JabeerwockySame Krafty – multitapKufle i Kapsle – multitap barThe TapsMikkeller Bar WarsawRaj Piwosza,
Wrocławiu: KontynuacjaCraftova
Gliwicach: Dobry Zbeer,
Gdańsku: Cafe LamusMORZE PIWALabeerynt,
Sopocie: Konsulat Dobrego Piwa,
Częstochowie: Piwiarnia Częstochowa,
Łodzi: Wyszynk piwa, Pub Piwoteka Narodowa,
Krakowie: Multiqulti, Weźże KraftaNowy Kraftowy,House of Beer – Kraków,
Poznaniu: Piwna StopaMinisterstwo Browaru,
Toruniu: Carpe Kraft,
Olsztynie: Pijana Czapla.

Przypominam, że na moim blogu trwa głosowanie na Nowość Miesiąca. W specjalnie przygotowanym formularzu można wybrać trzy najciekawsze piwa, które pojawiły się w minionym miesiącu.

Link do ankiety:
https://www.chmielnik-jakubowy.pl/od-dzis-na-blogu-wybieramy-nowosc-miesiaca/