fot. Warszawski Festiwal Piwa/Facebook

Już w najbliższą sobotę, 5 września, odbędzie się druga część Warszawskiego Festiwalu Piwa Bez Granic. Z tej okazji w internecie odbędzie się szereg prelekcji, dyskusji, degustacji. Ponadto w wybranych lokalach będzie można napić się festiwalowych piw.

Wydarzenia internetowe rozpoczną się o godz. 14:00 i potrwają do godz. 22:00. W programie poruszone zostaną takie zagadnienia “Piwo i zdrowy tryb życia – czy da się to połączyć?”, “Kuchnia WFP – doskonałe steki i burgery z amerykańskiej wołowiny!”, czy “Ile naprawdę warte jest piwo rzemieślnicze – dyskusja”.

W ramach przygotowań do eventu w sklepie internetowym Smak Piwa był dostępny specjalny zestaw piw, które będą degustowane podczas Warszawskiego Festiwalu Piwa Bez Granic. Ponadto firma BBQ.PL przygotowała US BBQ BOX, zawierający zestaw mięs, które będą wykorzystywane podczas jednego z punktów programu.

Gościem specjalnym festiwalu będzie John Palmer, autor książek: „Brewing Classic Styles”, „Water” i „How To Brew”, który udzielił wywiadu Michałowi Stemplowskiemu.

Szczegółowy program jest dostępny w opublikowanym na Facebooku wydarzeniu:
https://www.facebook.com/events/2584212948508383

Pierwszy dzień festiwalu odbył się 8 sierpnia. Wydarzenie jest organizowane we współpracy z Departamentem Rolnictwa USA, Ambasadą USA w Warszawie, Ameryką od Kuchni. Stowarzyszeniem Wolny Kraft, Tender Meat, BBQ.PL, U.S. Meat Export Federation.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia mojego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku