fot. Viking Malt/Facebook

Parę dni temu na fejsbukowym profilu producenta słodów Viking Malt opublikowano kilka zdjęć pokazujących, jak obecnie prezentuje się nowy stacjonarny browar PERUNa. Do tej pory jakoś niewiele było o nim słychać w branżowych mediach. Raz na jakiś czas na fanpejdżu browaru pojawiały się zdjęcia z postępu prac, a we wrześniu ubiegłego roku Michał „Docent” Maranda opublikował relację ze swojej wizyty na budowie. Obecnie jest już co pokazać, bo – jak się okazuje – obiekt jest już gotowy i są już prowadzone ostatnie formalności. Jest szansa, że sprawy urzędowe uda się dokończyć do końca lutego. 

Do finału brakuje jeszcze ostatecznej zgody naczelnika Urzędu Celnego na rozpoczęcie działalności. Sam browar znajduje się w Budziszynie – wsi położonej niedaleko podwarszawskiego Grójca – nad niewielkim jeziorkiem, pośród pól i sadów. Wokół obiektu znajduje się działka, która ma spory potencjał rekreacyjny, choć jeszcze nie zdecydowano, w jaki sposób zostanie wykorzystana. Browar PERUN, będąc już na swoim, będzie dysponował warzelnią o wybiciu 40 hl, czyli trochę większą niż ta, która zamontowana została w lęborskim AleBrowarze.

Reklama

Więcej zdjęć:
https://www.facebook.com/SlodowniaStrzegom/posts/1329856437058054

Reklama