fot. Füchschen Alt/Facebook

Piekarze z niemieckiego miasta Düsseldorf ruszyli z akcją “Altbierbrot”, której celem jest pomoc branży piwowarskiej. Wpadli na pomysł dodawania do chleba piwa Füchschen Alt, warzonego przez niewielki browar Brauerei im Füchschen.

Jak informuje portal Polsat News, 6 tysięcy litrów piwa z browarnianego lokalu ma docelowo trafić do 15 tysięcy bochenków chleba, które mają być dostępne w sprzedaży również w dwóch innych miastach: Essen i Wuppertal.

Reklama

Dochód ze sprzedaży “altbierowego chleba” ma zasilić konto browaru Brauerei im Füchschen.

Więcej:
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-03-24/piwo-trafilo-do-chleba-piekarze-ratuja-trunek-przed-zmarnowaniem/

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia mojego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama