Kranoprzejęcia dość rzadko trafiają do Szczecina. W tym tygodniu do Szczecina przyjedzie Browar wBrew. Będzie to jedno z trzech piwnych wydarzeń w Zachodniopomorskie z tego tygodnia, które odnotowałem :). Sprawdźcie, co takiego czeka na beer geeków również w innych rejonach Polski.

Reklama

Jeśli zauważycie, że nie wspomniałem o jakiejś imprezie w Waszej okolicy (lub której jesteście organizatorami), to dajcie mi proszę znać na email [email protected] lub w komentarzach tu na blogu. Przypominam, że na bieżąco wszystkie wydarzenia zamieszczam w prowadzonym przez siebie tu na blogu kalendarzu. Gorąco zachęcam do korzystania z niego :).

Zachodniopomorskie

Kto był i pamięta Piwny Raj przy Rayskiego ten wie o czym mówimy 🙂
W tą i każdą środę wracamy do korzeni lokalu przy Rayskiego 23 i robimy#powrótdoprzeszłości 
Kto ma pomysły, czekamy na komentarze, a teraz wymyśliliśmy to:
– co środę inny browar degustacyjny z ELYSIUM sklep z dobrym piwem, w styczniu próbujemy piw z browaru Browar Za Miastem
1. Cichy wieczór – żytnie bawarskie
2. Długi weekend – pilnser
3. Własne sprawy – American pale ale
– w głośnikach lata 90 i 00 (T.Love, Bajm, Bon Jovi i inni)
– popularne w brytyjskich pubach bangers and mash (kiełbaski, tłuczone ziemniaki, groszek i sos cebulowy) 25,PLN z piwem.
Kto się pisze, niech się zapisze i do zobaczenia! (źródło: Facebook)

Belgian Blond to jasne piwo górnej fermentacji o owocowym i przyprawowym charakterze. Lekkie w odbiorze, w swojej ojczyźnie często stanowiące trunek codzienny. Podwyższona zawartość alkoholu jest dobrze ukryta, więc blond mimo swego lekkiego charakteru, może zaskoczyć niejedną tęgą głowę.

W drugim ćwierćfinale spotka się dwóch doświadczonych zawodników – Michał Kordek oraz Artur Molenda.

Rezerwacja kart: szczecinskaligapiwowarow@gmail.com (źródło: Facebook)

wBrew pogodzie, wBrew stereotypom, wBrew rewolucji, wBrew grawitacji. Trzech przyjaciół z Wrocławia: Jarek, Paweł i Michał, wBrew wszystkiemu, założyło browar kontraktowy. Nie dają się zaszufladkować. Warzą piwa zarówno zgodne z trendami piwnej rewolucji, jak i wBrew jej założeniom. Przyjeżdżają do nas, by opowiedzieć o sobie, swoim podejściu do piwa i piwowarstwa. Zaserwują także wszystko to, co mają najlepsze.
Zapraszamy na spotkanie z Browar wBrew

A oto, czego będzie można skosztować:

1. Berlin-Air Weisse – czysty berliner przygotowany z użyciem czterech szczepów bakterii kwasu mlekowego. 8 Blg, alk. 3%
2. American Lag-Air – lager doprawiony chmielami: Chinook, Galaxy, Amarillo, Southern Cross. 10 Blg, alk. 4%
3. Have a Weizen – klasyczna pszenica na płynnych drożdżach Weihenstephaner. 12 Blg, alk. 5%.
4. Mehr Kölsch – rzadka niemiecka klasyka – lekkie, pijalne piwo o czystym profilu. 11.5 Blg, alk. 4.8%
5. Mon Chéri IPA – nietypowa, bo wiśnkowa IPA. Czyżby wersja dla kobiet? 13 Blg, alk. 5.6%
6. Imperialna IPArszywa – najnowsze, imperialne IPA. Nachmielone na 100 IBU. Tylko dla orłów?
7. My Dear Witbier – pszeniczne w stylu belgijskim, cytrusowe, orzeźwiające. 12 Blg, alk. 5.2%

Mamy też fajne gadżety wBrew, więc każdy paragon, na którym znajdzie się piwo wBrew weźmie udział w losowaniu nagród. Co pół godziny nowe losowanie 😀 (źródło: Facebook)

Dolnośląskie

Okiełznaliśmy żywioł. Czas na pokaz jego siły. Ponad rok pracy, wybór najlepszych rozwiązań technologicznych, testy, na koniec pewność – mamy to. Wyjątkowa radość w oczach piwowarów, którzy przecież na brak satysfakcji nie narzekają. Chcemy podzielić się tą radością. Zapraszamy już dziś. W połowie tygodnia nasycimy Waszą ciekawość prezentacją efektu wizualnego. Lawina ruszy 1/02!

#100mostow #craftbeer #nitroeffect (źródło: Facebook)

Kujawsko-Pomorskie

Jeden z najlepszych browarów kraftowych w kraju, bardzo lubiany przez Was także na naszych toruńskich kranach – znika przeważnie w oka mgnieniu 🙂 Dlatego na luty szykujemy coś czego jeszcze nie było – Piwne Podziemie dokona osobiście prawdziwej ekspansji na nasze krany – mianowicie zajmie wszystkie 16! W pierwszą sobotę lutego spróbujecie wielu piwnych stylów z ich szerokiej oferty, a imprezę urozmaicą konkursy z nagrodami 🙂 Piwne Podziemie schodzi do podziemia, czyli do naszej piwnicy! Już nie możemy się doczekać 😀 (źródło: Facebook)

Mazowieckie

Premiera pierwszego piwa uwarzonego przez Browar Palatum w 2018 i jednocześnie piwa o najniższym Blg i zawartości alkoholu, które wyszło kiedykolwiek z tego browaru (odpowiednio 9 i 3,6%). 

Będzie to Hoppy Sour zakwaszany lacto w kotle – ph ~3,5. Nachmielony Citrą, Palisade i Centennialem. 

Oczywiście pojawią się też inne piwa z Palatum. Szczegóły wkrótce! 🙂 (źródło: Facebook)

  • 7 Urodziny Czeskiej Baszty
    • gdzie: Wieżyca A-22 Mostu im.Ks.J.Poniatowskiego w Warszawie
    • kiedy: 3 lutego 2018 (sobota)
    • wstęp wolny
    • wydarzenie na Facebooku

7 Urodziny Czeskiej Baszty!
Tak, tak! Stuknęła Nam szczęśliwa siódemka. 🙂
Zapraszamy na imprezę urodzinową 3 lutego, w sobotę, od godz.16.00. Wstęp wolny, bez rezerwacji miejsc. 
Jak co roku zapewniamy świetne czeskie piwo, nakládaný hermelín, utopenci, smažený sýr, doborowe towarzystwo, dobrą muzykę i kilka znanych już Wam urodzinowych atrakcji. 😉
Do zobaczenia przy barze! 🙂 (źródło: Facebook)

Hej, spod samiuśkich Tater, w sobotę 3.02, przybywa do nas Łukasz Jajecznica, serce i dusza Browar Podgórz, aby zaprezentować swoje najnowsze dzieło Tropical Stout.
Owca w Tropikach to piwo leżakowane z płatkami dębowymi i uwarzone z dodatkiem laktozy. Efekt? Zobaczycie sami 🙂 Zapraszamy serdecznie do Hopiness aby spróbować tej nowości oraz pogawędzić i wznieść toast ze znanym i lubianym „Jajkiem” ?

Oczywiście nasi mistrzowie kuchni przygotują coś na ząb w ramach foodpairingu 😉

Do zobaczenia! (źródło: Facebook)

Pomorskie

Cześć! Zapraszamy na ostatnią bitwę eliminacyjną w stylu Polskie Ale.
Od 18tej serwujemy darmowe próbki piwa domowego wraz z kartą do głosowania.
Do boju staną: Bartłomiej DąbrowskiAdam Trybułowski oraz Rafał Słomczewski
Do zobaczenia na Skwerku! (źródło: Facebook)

Jeżeli od piwa oczekujecie doznań, a nie tylko alkoholu, to bankowo nie raz wybraliście AleBrowar ?
Chłopaki od kilku lat, przelewają swoją pasję do kegów i butelek, dla Hop Headów jak Wy ?
Butelki na pewno kojarzycie, bo trzymaliście je w rękach, do lokaluAleBrowar Gdynia zajrzeliście? Może nie, nie wiemy, ale polecamy, bo w atmosferze tylko chmiel i chill ?

Ale Hey, byliście kiedyś świadkami narodzin ulubionych kraftów?
Poland by Locals i AleBrowar mają dla Was propozycję:
? Zabierzemy Was na włości browaru AleBrowaru i pokażemy od kuchni jak chłopaki warzą swoje piwka!
W skrócie:
✅ Spotkamy się pod AleBrowar Gdynia
✅ Zapakujemy się do vintagowego Ikarusa (ok. 1h jazdy). Spokojnie, mamy przygotowany quiz z piwnymi nagrodami.
✅ Michał i Arek oprowadzą nas po swoim browarze, gdzie nakarmią naszą piwną ciekawość.
✅ Nieskromna degustacja: 5 aktualnie warzonych piw, +1 enigma, która skrzętnie chowana jest w czeluściach browaru!
✅ Po części oficjalnej, rozpalimy BBQ, zjemy autorską karkówkę i wymienimy się wrażeniami.

To jak, zwiedzamy browar? ? (źródło: Facebook)

Reklama