fot. Browar Zamkowy Cieszyn/Facebook

Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn Wheat Wine Cieszyńskie wg receptury Adama Necla właśnie trafia na rynek. Oficjalną premierę wyznaczono tradycyjnie na 6 grudnia, tj. mikołajki. Piwo w 2018 r. zwyciężyło w Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych.

Wheat Wine Cieszyńskie spędziło w tankach leżakowych aż 11 miesięcy. Wg producenta piwo charakteryzuje się wyraźnie słodowo-karmelowymi nutami z delikatnymi owocowymi aromatami daktyli i wiśni w likierze, które mieszają się z miodowo-chlebowym ciałem. Całości dopełnia chmielowa goryczka i przyjemnie rozgrzewający alkohol.

Więcej o dystrybucji nowego piwa z Browaru Zamkowego Cieszyn dowiecie się tu:
https://www.facebook.com/BrowarCieszyn/posts/2200237536952628

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia mojego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku