Fot. Browar Wrężel/Facebook

Braggot, czyli hybryda piwa i miodu pitnego, znalazł się wśród nowości wypuszczonych w ubiegłym tygodniu przez Browar Wrężel w ramach serii Big Game.

Braggot powstaje w wyniku fermentacji brzeczki zawierającej zarówno słód, jak i miód. W tym przypadku użyto sdwóch rodzajów słodu – jęczmienny oraz żytni. Dodano również miodu gryczanego, który stanowi trochę ponad 42% całości. Trunek został nachmielony amerykańską odmianą Columbus.

Reklama

– To połączenie zapewnia naprawdę piękne aromaty, a przede wszystkim wspaniały smak oraz aromat, m.in. miodu gryczanego – pisze na Facebooku Browar Wrężel.

Big Game: Four ma ekstrakt na poziomie 24,5° Plato i aż 13,7% alkoholu.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia naszego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama