fot. Browar Podgórz/Facebook

Browar Podgórz się rozrasta – do warzącego w nim Łukasza Jajecznicy dołączył właśnie wieloletni i utytułowany piwowar domowy – Łukasz Chrząszcz. Jak czytamy w opublikowanej na ten temat informacji, nowy pracownik tego beskidzkiego browaru był z nim związany już od jakiegoś czasu, a teraz przyszedł czas na sformalizowanie współpracy. 

Łukasz Chrząszcz ma na swoim wiele sukcesów w konkursach piw domowych – m.in. na kilkukrotnie plasował się na podium różnych kategorii konkursu Birofilia oraz Konkursu Piw Domowych w Żywcu, czy też zdobył srebro w kategorii American Stout na III Szczecińskim Konkursie Piw Domowych. Od 2009 r. uwarzył 275 warek, w 75 stylach, o łącznym wybiciu prawie 10 hl.

W założonym w 2014 r. w Bielance koło Rabki Zdrój Browarze Podgórz Łukasz Chrząszcz odpowiadać będzie m.in. za opracowywanie nowych receptur.