Fot. Browar Lubrow/Facebook

Barley wine z dodatkiem suszonej śliwki to pierwsze piwo z Browaru Lubrow, które trafiło do drewnianych beczek. Efekt leżakowania tego trunku będzie można sprawdzić najprawdopodobniej jesienią lub zimą przyszłego roku.

– W Gdańsku nie mieliśmy do tego czasu, głowy, no i miejsca ale piwa leżakowane w beczkach od zawsze chcieliśmy robić. Jest to pewna wizytówka browaru ale też olbrzymie pole do eksperymentów – czytamy na profilu Browaru Lubrow na Facebooku.

Reklama

Barley wine trafił do czterech beczek po bourbonie Woodford Reserve, wcześniej trunek ten spędził dziewięć miesięcy w zbiorniku leżakowym. Ponadto rozlano to piwo również do innych beczek – nie ujawniono jednak do jakich.

W najbliższych dniach browar planuje również uwarzenie imperialnego porteru bałtyckiego.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia naszego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama