Fot. Browar Zamkowy Cieszyn/Facebook

Tradycyjnie na początku grudnia swoją premierę będzie miał kolejny Grand Champion uwarzony w Browarze Zamkowym Cieszyn. Tym razem będzie to rauchbock, czyli wędzony koźlak.

– Rauchbock to tradycyjny styl piwa wywodzący się z miasta Bamberg, położonego w bawarskiej Górnej Frankonii. Jego charakterystyczny aromat pochodzi ze słodu, który suszony jest dymem bukowym. Dzięki temu piwo zyskało aromaty wędzonych śliwek oraz suszonych owoców połączonych ze świeżo wypiekanym chlebem. Możesz je pokochać lub znienawidzić, ale z całą pewnością warto spróbować, do czego gorąco cię zachęcamy – pisze Browar Zamkowy Cieszyn.

Reklama

Grand Champion to piwo, które zwyciężyło w Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych. Autorem jego receptury jest Mateusz Haberka.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś – zachęcam do polubienia naszego profilu na Facebooku:

  Polub Chmielnik Jakubowy na Facebooku

Reklama