Irish Coffee – jak przygotować?
Irish Coffee to klasyczny drink, który łączy w sobie aromatyczny napój i nutkę alkoholu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić Irish Coffee w domowym...
#1006: ReCraft/Mentzen – Polska Wolność
Witbier kojarzy nam się głównie z lekkim, orzeźwiającym piwem pszenicznym doprawionym skórką gorzkiej pomarańczy i kolendrą. Regularnie jednak polskie browary kraftowe próbują urozmaicić ten...
Przeczytałem książkę Kopyra [recenzja]
W końcu, po dwóch tygodniach od oficjalnej premiery (która odbyła się 26 października), skończyłem książkę pt. "Piwo - wszystko, co powinniście wiedzieć, aby nie...
#909: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Kinky Ale
Doctor Brew powraca. Można dodać - powraca z dalekiej podróży. Dzierżawa Lwówka od BRJ-u sprawiła, że jakoś tak u "Doctorów" siadło. W zasadzie w...
Ashwagandha – moda czy zdrowie?
Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...
#918: Sady/Mentzen – Piwo Pszeniczne
Opublikowana tydzień temu pierwsza na Chmielniku Jakubowym recenzja piwa z Browaru Mentzen do dziś cieszy się u Was naprawdę dużym zainteresowaniem. Szczerze mówiąc -...
#425: Tenczynek – „P” IPA
IPA - przez siedem lat piwnej rewolucji w Polsce te trzy litery urosły do rangi symbolu nowofalowego trendu. Każdy kraftowy browar jest niejako zobligowany...
Social media restauracji – promuj swój biznes w sieci!
Skutecznie prowadzone media społecznościowe w gastronomii to gwarancja sukcesu w branży. Social media już dawno przestały być wyłącznie narzędziem służącym komunikacji z rodziną i...
#1001: ReCraft/Mentzen – Strażnik Teksasu
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie skwar leje się z nieba. Od kilku dni temperatury w cieniu utrzymują się na poziomie około...
Oktoberfest Szczecin 2021 – już za dwa tygodnie!
Położona w centrum Szczecina Aleja Kwiatowa już niedługo ponownie zapełni się stoiskami kilkunastu browarów. W pierwszy weekend października odbędzie się tam Oktoberfest Szczecin 2021.Wśród...
#431: Tenczynek – „P” Milk Stout
Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....
#911: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Mosaic
Nowofalowe piwowarstwo przyniosło nam do Polski całe bogactwo różnego rodzaju odmian chmielu. Jedne są wykorzystywane przez browary częściej, inne rzadziej. Wiele zależy od aktualnej...
Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!
Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...
#910: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Enigma
Dzięki dzisiejszej recenzji przeniesiemy się do 2015 r., a dokładniej do 19 października 2015 r. To wtedy na polskim rynku zadebiutowało Enigma IPA, czyli...
#723: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Misty Belgian
Powoli zbliżamy się do zakończenia przeglądu aktualnego portfolio marki Craft Kingdom Brewery od Browaru Mistrzowie Smaku. Przekrój był szeroki, chociaż mi trochę brakuje ciemnego...







![Przeczytałem książkę Kopyra [recenzja]](https://www.chmielnik-jakubowy.pl/wp-content/uploads/2016/11/DSC_1869-150x150.jpg)
















