Irish Coffee – jak przygotować?

Irish Coffee to klasyczny drink, który łączy w sobie aromatyczny napój i nutkę alkoholu. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić Irish Coffee w domowym...

#1006: ReCraft/Mentzen – Polska Wolność

Witbier kojarzy nam się głównie z lekkim, orzeźwiającym piwem pszenicznym doprawionym skórką gorzkiej pomarańczy i kolendrą. Regularnie jednak polskie browary kraftowe próbują urozmaicić ten...

Przeczytałem książkę Kopyra [recenzja]

W końcu, po dwóch tygodniach od oficjalnej premiery (która odbyła się 26 października), skończyłem książkę pt. "Piwo - wszystko, co powinniście wiedzieć, aby nie...

#909: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Kinky Ale

Doctor Brew powraca. Można dodać - powraca z dalekiej podróży. Dzierżawa Lwówka od BRJ-u sprawiła, że jakoś tak u "Doctorów" siadło. W zasadzie w...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

#918: Sady/Mentzen – Piwo Pszeniczne

Opublikowana tydzień temu pierwsza na Chmielniku Jakubowym recenzja piwa z Browaru Mentzen do dziś cieszy się u Was naprawdę dużym zainteresowaniem. Szczerze mówiąc -...

#425: Tenczynek – „P” IPA

IPA - przez siedem lat piwnej rewolucji w Polsce te trzy litery urosły do rangi symbolu nowofalowego trendu. Każdy kraftowy browar jest niejako zobligowany...

Social media restauracji – promuj swój biznes w sieci!

Skutecznie prowadzone media społecznościowe w gastronomii to gwarancja sukcesu w branży. Social media już dawno przestały być wyłącznie narzędziem służącym komunikacji z rodziną i...

#1001: ReCraft/Mentzen – Strażnik Teksasu

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie skwar leje się z nieba. Od kilku dni temperatury w cieniu utrzymują się na poziomie około...

Oktoberfest Szczecin 2021 – już za dwa tygodnie!

Położona w centrum Szczecina Aleja Kwiatowa już niedługo ponownie zapełni się stoiskami kilkunastu browarów. W pierwszy weekend października odbędzie się tam Oktoberfest Szczecin 2021.Wśród...

#431: Tenczynek – „P” Milk Stout

Ciemne piwa wielu osobom kojarzą się z trunkiem mocnym i słodkim. Jak już zapewne wiecie z lektury mojego bloga, wcale tak być nie musi....

#911: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Mosaic

Nowofalowe piwowarstwo przyniosło nam do Polski całe bogactwo różnego rodzaju odmian chmielu. Jedne są wykorzystywane przez browary częściej, inne rzadziej. Wiele zależy od aktualnej...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

#910: Profesja/Doctor Brew – Doctor Brew Legend: Enigma

Dzięki dzisiejszej recenzji przeniesiemy się do 2015 r., a dokładniej do 19 października 2015 r. To wtedy na polskim rynku zadebiutowało Enigma IPA, czyli...

#723: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Misty Belgian

Powoli zbliżamy się do zakończenia przeglądu aktualnego portfolio marki Craft Kingdom Brewery od Browaru Mistrzowie Smaku. Przekrój był szeroki, chociaż mi trochę brakuje ciemnego...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Browar Stu Mostów zmienia identyfikację wizualną

Browar Stu Mostów w 2025 r. skończy 10 lat. Z tej okazji podjęto decyzję o zmianie identyfikacji wizualnej. W środę, 15 stycznia, zaprezentowane zostało...

Zamyka się Browar Lubicz

Zamyka się kolejny browar rzemieślniczy. Chodzi o Browar Lubicz, który w obecnej lokalizacji będzie działał jeszcze do 21 grudnia 2024 r.- Decyzja ta została...

Niedługo jesienna edycja Piwowarów

Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...