#794: Chimay – Bleue
Za kilka dni minie miesiąc "kwarantanny" - przez ten czas w ramach akcji #WspieramyPolskiKraft recenzowałem polskie piwa rzemieślnicze. Przed samymi Świętami Wielkanocnymi postanowiłem jednak...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#550: Timmermans – Timmermans Kriek Lambicus
1,5 roku temu sięgnąłem po swojego pierwszego krieka, czyli lambik z dodatkiem wiśni. Padło wówczas na Oude Kriek z belgijskiego Browaru Timmermans, który swoje...
#311: De Brabandere – Petrus Dubbel
Okazuje się, że nowe głosowania na Facebooku są całkiem fajną zabawą ;). Wczoraj już po raz drugi zapytałem Was, które piwo powinienem w pierwszej...
#690: Van Steenberge – Gulden Draak 9000 Quadruple
Okolice moich 30. urodzin to dobry moment, aby uszczuplić moje zasoby piw mocnych. A że nie mam ich aktualnie dużo (w końcu trwa jeszcze...














