#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#313: De Proef/Mikkeller – Black

Jak już pisałem w osobnym wpisie, dziś mija dwa lata od założenia Chmielnika Jakubowego na Facebooku. Z tej okazji, będąc ostatnio w szczecińskim sklepie...

#224: Põhjala & To Øl – Ginie

Co powiecie na piwo smakujące jak gin? Choć alkohol ten jest destylatem, to ma jedną cechę łączącą go z piwem, a mianowicie: goryczkę. Gin to...
  • Browar Olimp eksperymentuje z zielonymi skórkami orzecha włoskiego
  • Brokreacja uwarzyła w Moskwie kooperacyjne imperial hoppy grodziskie
  • Szczeciński Browar Stara Komenda uwarzył kooperacyjne piwo z Browarem Wagabunda