#1199: Van Steenberge – Bornem Dubbel

Belgijski Browar Van Steenberge pojawiał się na Portalu o Piwie już nie raz. Jego najpopularniejszymi markami są: Gulden Draak oraz Piraat. Okazuje się, że...

#1196: Bytów/Maltgarden & Tankbusters & Palarnia Kafar – We Got The Fire

Na ubiegłorocznym Oktoberfest w Szczecinie wypiłem sporo interesujących piw z browarów mi do tej pory słabo znanych, ale też i tych, które doskonale znam....

#1194: Van Steenberge – Piraat Triple 3 Hop

Ptaszki śpiewają, że niemiecki "sieciowy badylarz" coraz bardziej ogranicza swoją piwną ofertę. Rzadko bywam w tego rodzaju sklepach, ale jak już tam trafiam, to...

#1193: Sady/Inne Beczki – Neiparadise

Gdy ostatnio brałem na warsztat IPA, sięgnąłem po west coasta, który - mimo aktualnych trendów - miał solidną goryczkę. Dziś na Portalu o Piwie...

#1192: Browar Tarnobrzeg – Santarosa

Weizen to piwo pszeniczne, które kojarzone jest z reguły jako trunek lekki, orzeźwiający, ale też jednocześnie wyrazisty pod względem estrowo-fenolowego aromatu i smaku. Jego...

#1191: Sady – Grejpfrut Liczi

Oj, dawno nie piłem już dobrego, mocno kwaśnego piwa. Chyba muszę się rozejrzeć za jakimś owocowym lambikiem ;). Pomimo zimowej pory, sprzyjającej spożyciu raczej...

#1190: Fortuna – Komes Wymrażany Barley Wine Old Forester BA

Szczecin to dziwne miasto. Pomimo prawie 400 tysięcy mieszkańców panuje w nim bieda pod względem liczby specjalistycznych sklepów z piwem. Do niedawna były zaledwie...

#1189: Widawa – Black Hierophany

Browar Widawa na stałe zawitał w sklepach znanej niemieckiej sieci handlowej na literę "L". Ilekroć jestem w nich na zakupach, to zawsze trafiam na...

#1186: Zapanbrat/Trzech Kumpli & Al.Capone – Hoppy Weizen

Współpraca między siecią sklepów z alkoholem Al.Capone oraz Browarem Trzech Kumpli cały czas się rozwija - powstało już kilka ich wspólnych piw, z których...

#1185: Belhaven – Black Scottish Stout

Po tym, jak ostatnio recenzowałem bardzo dobrego west coasta z Browaru Tarnobrzeg, naszła mnie ochota na coś równie wytrawnego i goryczkowego, ale ciemnego. Niestety,...

#1184: Browar Tarnobrzeg – Superstar

Jedną z najciekawszych informacji końcówki ubiegłego roku było ogłoszenie przez Browar Tarnobrzeg inwestycji przebudowy zabytkowych browarnianych zabudowań w Tarnobrzegu. Z tej okazji ekipa wspomnianego...

#1183: PINTA – Risfactor Vanilla & Coconut

Browar PINTA powraca na łamy Portalu o Piwie - tym razem w ramach recenzji jednego ze swoich mocarzy. Będzie to jedna z wersji Risfactora,...

#1181: ?/Brokreacja – Meet The Barrel #1: Pure Oak

Przy leżakowaniu piw w dębowych beczkach, browary zazwyczaj sięgają po te, w których wcześniej dojrzewały inne alkohole - głównie destylaty. Cały czas furorę robią...

#1179: Volfas Engelman – Mango Milkshake Pale Ale

Volfas Engelman to drugi co do wielkości browar na Litwie. Wydawałoby się, że tak duży producent swoją ofertę będzie opierał przede wszystkim na lagerach....

#1178: Browar Stu Mostów & Amundsen – ART+ 34 Imperial Pastry Stout Cheesecake

Tydzień bez recenzji na Portalu o Piwie? Nie można do tej sytuacji dopuścić ;). Ostatnio jestem mocno zapracowany, ale wiele wskazuje na to, że...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...