#771: Maryensztadt – Wild & Funky Straight Lambic

Czwarte urodziny portalu to dobra okazja, żeby sięgnąć po coś wyjątkowego. Dobrze się złożyło, że przed kilkoma dniami otrzymałem w przesyłce naprawdę efektownie wyglądające...

#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)

Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...

#624: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Le Grodzisz Sauvage (Dziki Grodzisz)

PINTA mimo upływu lat wciąż potrafi zaskakiwać i udowadnia, że w dalszym ciągu ma duży wpływ na obowiązuje na polskim rynku trendy. Miniony weekend...

#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#265: Timmermans – Oude Kriek

Niedawno obchodziłem 28 urodziny i z tej właśnie okazji postanowiłem sobie sprezentować jakiś lambik. Z owocowych kwasów jak dotąd sięgałem głównie po malinowe framboise...

#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio

Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...

#171: Lindemans – Oude Gueuze Cuvée René

Dziś mija miesiąc, odkąd zmieniłem pracę. Postanowiłem więc sięgnąć po specjalnego. Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, stwierdziłem, że mam ochotę na jakiegoś niesłodzonego lambika. Wybór...

#25: 3 Fontainen – Oude Geuze

Dziś 25 recenzja na moim blogu. Na tę okazję wybrałem najdroższe piwo, jakie w tym momencie miałem w moim piwnym barku - Oude Geuze...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...

Kompania Piwowarska wprowadza nowe piwo pod marką Kozel

Kozel Bílý Lehký to nowe piwo Kompanii Piwowarskiej, które trafia do sprzedaży. To lekki lager z niską goryczką.- Kozel Bílý Lehký charakteryzuje się...

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...