#771: Maryensztadt – Wild & Funky Straight Lambic
Czwarte urodziny portalu to dobra okazja, żeby sięgnąć po coś wyjątkowego. Dobrze się złożyło, że przed kilkoma dniami otrzymałem w przesyłce naprawdę efektownie wyglądające...
#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)
Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...
#624: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Le Grodzisz Sauvage (Dziki Grodzisz)
PINTA mimo upływu lat wciąż potrafi zaskakiwać i udowadnia, że w dalszym ciągu ma duży wpływ na obowiązuje na polskim rynku trendy. Miniony weekend...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#265: Timmermans – Oude Kriek
Niedawno obchodziłem 28 urodziny i z tej właśnie okazji postanowiłem sobie sprezentować jakiś lambik. Z owocowych kwasów jak dotąd sięgałem głównie po malinowe framboise...
#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio
Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...
#171: Lindemans – Oude Gueuze Cuvée René
Dziś mija miesiąc, odkąd zmieniłem pracę. Postanowiłem więc sięgnąć po specjalnego. Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, stwierdziłem, że mam ochotę na jakiegoś niesłodzonego lambika. Wybór...
#25: 3 Fontainen – Oude Geuze
Dziś 25 recenzja na moim blogu. Na tę okazję wybrałem najdroższe piwo, jakie w tym momencie miałem w moim piwnym barku - Oude Geuze...