#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu

Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...

#265: Timmermans – Oude Kriek

Niedawno obchodziłem 28 urodziny i z tej właśnie okazji postanowiłem sobie sprezentować jakiś lambik. Z owocowych kwasów jak dotąd sięgałem głównie po malinowe framboise...

#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio

Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...

#171: Lindemans – Oude Gueuze Cuvée René

Dziś mija miesiąc, odkąd zmieniłem pracę. Postanowiłem więc sięgnąć po specjalnego. Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, stwierdziłem, że mam ochotę na jakiegoś niesłodzonego lambika. Wybór...

#25: 3 Fontainen – Oude Geuze

Dziś 25 recenzja na moim blogu. Na tę okazję wybrałem najdroższe piwo, jakie w tym momencie miałem w moim piwnym barku - Oude Geuze...
  • Browar Olimp eksperymentuje z zielonymi skórkami orzecha włoskiego
  • Brokreacja uwarzyła w Moskwie kooperacyjne imperial hoppy grodziskie
  • Szczeciński Browar Stara Komenda uwarzył kooperacyjne piwo z Browarem Wagabunda