#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#971: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista: Colombia DSB Pink Bourbon

Publikacją dzisiejszego tekstu pozostanę w klimatach kawowych, i to kawy klasy speciality. Po Tiramisu & Coffee Pastry Stoucie z Browaru Waszczukowe dziś postanowiłem zająć...

#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout

Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...

#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#828: BIAŁY – Kafejeto

Lubię kawę. Ba, bez dwóch lub trzech filiżanek wypitych w ciągu dnia jestem wręcz nie do życia ;). Jakiś czas temu zacząłem zgłębiać świat...

#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...

#757: Browar Bury – Sweet Stout Kawa i Tonka

No i przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, jaki otrzymałem już jakiś czas temu od Browaru Bury. Zostawiłem sobie je na koniec, ponieważ...

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#593: Łąkomin – Rzeka Pełna Kawy

Kupując piwo, które dziś zrecenzuję - a będzie to Rzeka Pełna Kawy z Browaru Łąkomin - byłem przekonany, że jest to bogatsza o jeden...

#586: ?/Szpunt – Coffeecup

Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...

#562: BIAŁY – Kawomlek

Poprzednie moje spotkanie z Browaru BIAŁY - przy okazji recenzji Kawowej Pokusy - było nie do końca udane. W tamtym przypadku wiele wskazywało na...

#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA

1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...

#442: Bytów/Rockmill – Vanilla Coffeecat

Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie wyobrażam sobie życia bez kawy. Ile bym nie spał, to i tak około południa jestem tak...

Daj lajka! :)

2,236FaniLubię
1,685ObserwującyObserwuj
511ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

Wrocław: w pierwszej restauracji Europy będzie browar

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu jest uznawana za pierwszą restaurację w Europie. W średniowieczu słynęła z serwowania znanego w skali europejskiej piwa świdnickiego. Obecnie w...

Kormoran zapowiada doppelbocki w kooperacji z Browarnikiem Tomkiem i PolishHops

Blog Browarnik Tomek obchodzi w tym roku 10-lecie istnienia. Z tej okazji jego autor - Tomasz Janiak - nawiązał współpracę z Browarem Kormoran i...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...

PSPD testuje elektroniczną legitymację

Rozpoczęły się beta testy elektronicznej legitymacji członków Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Można z niej korzystać zarówno w przeglądarce, jak również można ją zainstalować w...

Najlepsze w stylu coffee stout:

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...