#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)
Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...
#1044: Zarzecze/Wrężel – Milk Me
Moje zainteresowanie kawą cały czas rośnie. Jako, że najczęściej zaparzam ją w dripperze, to ostatnio zaopatrzyłem się w dodatkowy czajniczek pozwalający na bardzo precyzyjne...
#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające
Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...
#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa
Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...
#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer
Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa - nie wiem niestety, na ile...
#1113: PINTA – PINTA Classics: Coffee Stout
Jak wiecie, uwielbiam piwa z kawą - dlatego też ucieszyłem się, gdy PINTA wypuściła coffee stout, który trafił do wszystkich sklepów sieci Lidl. Oznaczało...
#1196: Bytów/Maltgarden & Tankbusters & Palarnia Kafar – We Got The Fire
Na ubiegłorocznym Oktoberfest w Szczecinie wypiłem sporo interesujących piw z browarów mi do tej pory słabo znanych, ale też i tych, które doskonale znam....
#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA
Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...
#1076: ?/Revolta – African Coffee Oatmeal Stout
Południowa kawa stała się już dla mnie swego rodzaju rytuałem, bez którego jestem nie do życia. Jeśli koło południa nie wypiję kawy, to jestem...
#1088: Nepomucen – Jean-Michel 1
Kawa jest dodawana przez polskie browary kraftowe do różnego rodzaju piwa, ale najczęściej do ciemnych. Takim też tropem poszedł Browar Nepomucen, który brazylijską kawę...
#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer
Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...
#1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...
Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...
#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout
Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...
#510: Gryf/PiwoWarownia – Kawko i Mlekosz Nu Pagadi Whisky Bowmore BA
1 listopada obchodzony był Międzynarodowy Dzień Stoutu. Choć rzadko celebruję tego typu okazję, to jednak postanowiłem sięgnąć po imperialnego stouta. Padło na bardzo ciekawie...
#971: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista: Colombia DSB Pink Bourbon
Publikacją dzisiejszego tekstu pozostanę w klimatach kawowych, i to kawy klasy speciality. Po Tiramisu & Coffee Pastry Stoucie z Browaru Waszczukowe dziś postanowiłem zająć...

























