#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#235: Bytów/Rockmill – Coffeecat

No i tak jak wczoraj obiecałem - dziś zaprezentuję Wam kolejne piwo z browaru, którego stoisko warto będzie odwiedzić podczas rozpoczętego dziś Szczecin Beer...

#1052: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista (Panama Geisha Deborah Nirvana)

I'm Your Barista to moja ulubiona seria piw z Browaru Maltgarden - uwielbiam bowiem dobrze zrobione imperialne stouty, a jeszcze bardziej - kawę. A...

#1062: ?/Revolta – Coffee Milk Stout

Użycie kawy w piwie to coś, co chciałbym szczególnie zgłębiać na tym portalu. Oba tematy są mi bliskie i spokojnie mogę je zaliczyć do...

#954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

#366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

#971: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista: Colombia DSB Pink Bourbon

Publikacją dzisiejszego tekstu pozostanę w klimatach kawowych, i to kawy klasy speciality. Po Tiramisu & Coffee Pastry Stoucie z Browaru Waszczukowe dziś postanowiłem zająć...

#757: Browar Bury – Sweet Stout Kawa i Tonka

No i przyszedł czas na ostatnie piwo z zestawu, jaki otrzymałem już jakiś czas temu od Browaru Bury. Zostawiłem sobie je na koniec, ponieważ...

#254: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

#586: ?/Szpunt – Coffeecup

Wśród bogactwa używanych przez browary dodatków, kawa wciąż cieszy się bardzo dużą popularnością. Najczęściej spotkać go można w piwach ciemnych, co dodatkowo podbija i...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#1122: Bytów/Maltgarden & HAYB – Coffee To Go: Colombia El Obraje

Z całej oferty Browaru Maltgarden najbardziej w me gusta trafiają oczywiście serie kawowych piw. Najbardziej lubię imperialne stouty z linii produktowej I'm Your Barista,...

#1117: Brofaktura & Wysocki Coffee & Kufloteka – Foreign Extra Stout z kawą oraz...

Moda na dodawanie tonki do piwa nieco już przygasła - jeszcze chyba tylko "hurtownia" Monsters dodaje czasem nasiona tonkowca wonnego w dużych ilościach -...

Daj lajka! :)

2,258FaniLubię
1,705ObserwującyObserwuj
545ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Butelka z włókna drzewnego? Carlsberg rozpoczyna kolejne testy

Prowadzone przez Grupę Carlsberg prace nad alternatywą dla szklanych butelek wkroczyły w kolejną fazę. Opakowania z włókna drzewnego trafią do konsumentów z kilku europejskich...

Wieści Tygodnia #309

Co tydzień publi­kuję dla Was na portalu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku, ale...

#1138: PINTA – PINTA Classics: Irish Red Ale

Początkowo bałem się, że dostępna wyłącznie w sklepach sieci Lidl "pintowa" seria PINTA Classics, będzie nudna. Okazało się jednak, że moje obawy są płonne...

Kawa w Piwie #17

W minionym tygodniu na rynek trafiło kolejne piwo, będące owocem współpracy polskiego browaru kraftowego oraz palarni kawy. To HAYBose, za którym stoi Browar Artezan...

#1137: AB InBev – Чернігівське

Aktualna faza wojny na Ukrainie, rozpoczęta wielkoskalową inwazją wojsk Federacji Rosyjskiej, trwa już ponad cztery miesiące. W reakcji na agresję, największe na świecie koncerny...

Najlepsze w stylu coffee stout:

#649: Bytów/Maltgarden – I’m Your Barista Monsooned Malabar AA

Lubię kawę i to do tego stopnia, że nie wyobrażam sobie bez niej dnia. Niestety, ostatnio skończyły mi się zapasy mojej lepszej kawy speciality...

#654: Bytów/Rockmill – 2nd Anniversary

Swoje "urodziny", czyli kolejne rocznice rozpoczęcia działalności, browary świętują na różne sposoby. Niektórzy organizują okolicznościowe kranoprzejęcia, inni imprezy na terenie browaru, jeszcze inni wypuszczają...

#362: Zarzecze/Kingpin – Imperial Geezer

Dziś ostatni dzień karnawału, od jutra rozpoczyna się Wielki Post. Planuję w tym czasie trochę ograniczyć spożycie piwa  - nie wiem niestety, na ile...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#765: Bytów/Maltgarden – Coffee To Go Fazenda Da Lagoa

Miałem przez pewien czas fazę na kawę speciality, do której zaparzania korzystałem z Aeropressu. Aktualnie lenistwo wzięło u mnie niestety górę i kawę robię...