#314: Erdinger Weißbräu – Erdinger Weißbier

Recenzowanego wczoraj Mikkeller Blacka od bohatera dzisiejszej recenzji, jakby się wydawało, różni dosłownie wszystko. A jednak, jest pewna cecha wspólna - oba piwa zakupiłem...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#144: Browar Jana – Mañana

Myśląc o piwie pszenicznym wielu z nas automatycznie bierze pod uwagę bananowo-goździkowe weizeny. Jako klasyczny styl, piwa te trochę ucierpiały w starciu z nowofalowymi gatunkami...

#126: Gościszewo – Surfer

Piwo pszeniczne w stylu bawarskim, szerzej znane pod nazwą (hefe)weizen (der Weizen to po niemiecku pszenica, w sensie gatunku zboża), są na moim blogu...

Browary Szczecina: Wizyta w Browarze Wyszak

Przez dłuższy czas Szczecin był istną białą plamą na piwnej mapie Polski - zarówno pod względem pubów, jak i browarów. Jeśli chodzi o browary...

#42: Kaiser Bräu – Mandarina Bavaria Sommerweisse

Recenzja ta miała zostać opublikowana dopiero za kilka dni, ale dziś (tj. 25 lutego) wybuchła w Niemczech poważna afera, która zatacza coraz szersze medialne...
  • Dziś kolejna bitwa Szczecińskiej Ligi Piwowarów
  • W połowie grudnia w Szczecinie otworzy się SŁODY - Multitap & Bistro
  • Tegoroczny Saint No More to sour salty ginger passion fruit IPA
  • Browar Artezan wypuszcza kolejną warkę Samca Alfa Bourbon BA. Premiera 24 listopada
  • 24 listopada wystartuje Browar Bagry
  • Browar Zakładowy przywiezie na Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych quadrupla
Napisz do mnie :)