#42: Kaiser Bräu – Mandarina Bavaria Sommerweisse

Recenzja ta miała zostać opublikowana dopiero za kilka dni, ale dziś (tj. 25 lutego) wybuchła w Niemczech poważna afera, która zatacza coraz szersze medialne...

#383: BeerLab – Piaseczyńskie Pszeniczne

Za dzisiejszą recenzję miałem zabrać się wcześniej, jednak pół dnia zeszło mi na prace konserwacyjne mojej strony. Jeśli trafiliście na moment, w którym blog...

#463: Browar na Jurze/PINTA – Bawarka

Piwo pszeniczne - mimo że stylów piwa, do których używa się pszenicy (czy to w formie słodu,...

#440: Browars – Piwo Limanowskie Pszeniczne

Nie od dziś wiadomo, że z piwami nawiązującymi nazwą do miejsc turystycznych trzeba być ostrożnym. Przypomnieć tu wystarczy choćby słynny Łebski Browar, piwa zakopiańskie,...

#344: Kamionka/Czarnków – Konstancin Pszeniczne niefiltrowane

Pamiętacie Browar Konstancin? Swego czasu był on znany z dobrego i chyba jedynego na polskim rynku roggenbiera, czyli piwa żytniego w typie niemieckim. Niestety,...

#513: BIAŁY – Złota Pszenica

Jeszcze rok temu o kraftowego weizena było ciężko. Piwa w tym stylu do niedawna były domeną browarów...

#446: BeerLab/Wokanda – Świadek Incognito

Browar Wokanda, choć nie robi wokół siebie szumu, to jednak sukcesywnie powiększa swoje portfolio. Po serii piw nowofalowych, z których zrecenzowałem milk stout, coffee...

#314: Erdinger Weißbräu – Erdinger Weißbier

Recenzowanego wczoraj Mikkeller Blacka od bohatera dzisiejszej recenzji, jakby się wydawało, różni dosłownie wszystko. A jednak, jest pewna cecha wspólna - oba piwa zakupiłem...

#597: Sady/Moczybroda – Żar Tropików

Weizen - trudno o bardziej klasyczny styl ;). Niektórzy zapewne słowo "klasyczny" z chęcią zamieniliby na wyraz...

Browary Szczecina: Stara Komenda

Wstyd się przyznać, jak rzadko odwiedzam szczecińskie browary restauracyjne.  A mieszkam od nich w najgorszym przypadku godzinę jazdy komunikacją miejską. W Nowym Browarze Szczecin...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#683: Witnica/Smaki Podhala – Świstok

Ilekroć jestem w Zakopanem, tylekroć staram się zajrzeć chyba do jedynego sensownego tamtejszego sklepu w piwem -...

#407: Eichbaum/Perlenbacher – Patronus

Gdy zaczynałem swoją przygodę z piwem mniej więcej w 2011-2012 r., piwnych ciekawostek szukałem głównie w marketach. Sporą zasługę w rozwoju moich zainteresowań miał...

Browary Szczecina: Browar Wyszak

Przez dłuższy czas Szczecin był istną białą plamą na piwnej mapie Polski - zarówno pod względem pubów, jak i browarów. Jeśli chodzi o browary...

#417: Tenczynek – Pszeniczne

O dobrego weizena w Polsce wciąż jest niełatwo. Rzemieślnicy rzadko po ten styl sięgają, a browary regionalne (czy też średnie, jak wolę je określać)...

Popularne wpisy:

Ostatnio na Instagramie:

Relacje z imprez: