#882: ?/Gryfus – Gryfi Stan

Przez długi czas piwny honor Szczecina ratowały jedynie browary restauracyjne. Pod względem kraftu miasto to było daleko w tyle za innymi dużymi miastami w...

#871: Nepomucen – Like a Forest

Mateusz Kupracz, główny piwowar Browaru Nepomucen, słynie z bardzo udanych eksperymentów w warzeniu piw ze gałęziami, czy też pędami drzew iglastych. Rozpoczął je jeszcze...

#787: Łańcut – ALEKKO

W tych ciężkich czasach, z którymi wszyscy mamy do czynienia, trochę z przekory postanowiłem sięgnąć po lekkie piwo. Piwo pasujące do wiosny, która kilka...

#598: Zarzecze/PINTA – Hazy Morning

Browar PINTA należy u mnie do grona pewniaków, po których piwa sięgam "bez obawień", jak mawiał klasyk. Szczególnie jeśli chmielone są odmianami Mosaic i...

Dzień Porteru Bałtyckiego w SŁODACH [minirecenzje #554-559]

Tegoroczny Dzień Porteru Bałtyckiego po raz pierwszy spędziłem poza domem. Zachęciła mnie do tego prapremiera bardzo ciekawego piwa, które trafiło do szczecińskiego multitapu SŁODY....

Daj lajka! :)

1,904FaniLubię
1,581ObserwującyObserwuj
490ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Krajowa Izba Gospodarcza wspiera legalizację e-sprzedaży alkoholu

Powstała koalicja instytucji oraz przedstawicieli sektorów związanych z produkcją, dystrybucją i sprzedaży alkoholu na rzecz legalizacji handlu tego rodzaju produktami przez internet - informuje...

Opublikowano rozporządzenie odmrażające gastronomię

W Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej opublikowane zostało rozporządzenie, w których zawarto zapisy regulujące kwestię znoszenia lockdownu gastronomii. Jest szansa, że od 6 czerwca zluzowane zostaną...

Browar Śląski Alternatywa nie otworzy się w tym roku

Pomimo zapowiadanego przez rząd otwarcia gastronomii Browar Śląski Alternatywa z Rudy Śląskiej poinformował, że nie otworzy się w tym roku. Właściciele lokalu wierzą, że...

Tomasz Kopyra wraca do publikowania o piwie

Tomasz Kopyra ogłosił powrót do publikowania filmów o piwie. Nie będzie jednak nagrywał piwnych recenzji, ani ślepych testów. Ma zamiar skupić się głównie na...

#972: Brofaktura – Traditional Bock

Siedlecki browar restauracyjny Brofaktura kilkukrotnie zadziwił mnie już poziomem swoich lagerów. W zasadzie wszystkie - Baltic Porter, Dortmunder Export, Kupieckie oraz Marzen - były...

Najlepsze piwa w stylu hazy american pale ale:

#871: Nepomucen – Like a Forest

Mateusz Kupracz, główny piwowar Browaru Nepomucen, słynie z bardzo udanych eksperymentów w warzeniu piw ze gałęziami, czy też pędami drzew iglastych. Rozpoczął je jeszcze...

#882: ?/Gryfus – Gryfi Stan

Przez długi czas piwny honor Szczecina ratowały jedynie browary restauracyjne. Pod względem kraftu miasto to było daleko w tyle za innymi dużymi miastami w...

#598: Zarzecze/PINTA – Hazy Morning

Browar PINTA należy u mnie do grona pewniaków, po których piwa sięgam "bez obawień", jak mawiał klasyk. Szczególnie jeśli chmielone są odmianami Mosaic i...