Najnowsze artykuły:
Niedługo jesienna edycja Piwowarów
Targi Piw i Browarnictwa Piwowary świętują w tym roku swoje dziesięciolecie. Z tej okazji w jubileuszowym roku odbędzie się druga, tym razem październikowa edycja.Targi...
Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki
Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...
WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży
Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...
Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka
Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...
Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji
Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...
Najlepsze piwa w stylu hazy american pale ale:
#871: Nepomucen – Like a Forest
Mateusz Kupracz, główny piwowar Browaru Nepomucen, słynie z bardzo udanych eksperymentów w warzeniu piw ze gałęziami, czy też pędami drzew iglastych. Rozpoczął je jeszcze...
#882: ?/Gryfus – Gryfi Stan
Przez długi czas piwny honor Szczecina ratowały jedynie browary restauracyjne. Pod względem kraftu miasto to było daleko w tyle za innymi dużymi miastami w...
#598: Zarzecze/PINTA – Hazy Morning
Browar PINTA należy u mnie do grona pewniaków, po których piwa sięgam "bez obawień", jak mawiał klasyk. Szczególnie jeśli chmielone są odmianami Mosaic i...