#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem

Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum

Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...

#640: ?/Funky Fluid – Deep Funk

Z Browarem Funky Fluid miałem do czynienia dwukrotnie. Najpierw w moje ręce trafiła butelka świetnego west coast IPA, później natomiast w jednym ze szczecińskich...

#596: Browar Stu Mostów – Salamander Chocolate Mint FES Nitro

"Piana jak na azocie" - określenie to stało się synonimem tego, jak powinna wyglądać piwna piana: drobna, kremowa, gęsta i niesamowicie trwała. Guinnessowi w...

#432: Łąkomin – Leśny Krecik

Z Leśnym Krecikiem z Browaru Łąkomin po raz pierwszy miałem styczność rok temu na pierwszej edycji Szczecin Beer Fest, gdy można było spróbować wersji...

#387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017

Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...

#222: Czarna Owca – Ciemny Typ

Z pięciu piw, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Czarna Owca, wbrew pozorom największe chyba oczekiwania miałem wobec stoutu. Mimo, że piwna rewolucja przyniosła...

#189: Zarzecze/Birbant – Sheep Szit

"Gówniane piwo" - któż z nas nigdy nie użył takiego określenia podczas degustacji jakiegoś trunku wątpliwej jakości? Otóż okazuje się, że takie stwierdzenie nie...

#152: Wąsosz/Whisker.beer – Whisker „B”

Whisker.beer to naprawdę bardzo ciekawy projekt, za którym stoi Marcin Ostajewski, główny technolog Browaru Wąsosz - i to z kilku powodów. Interesujące są zarówno...

#120: Stary Browar Kościerzyna/Hopkins – Angelene

Po dużym sukcesie pierwszej warki Imperium Prunum - wypuszczonego przez Browar Kormoran imperialnego porteru bałtyckiego z suską sechlońską, czyli wędzoną śliwką pochodzącą z południa...

#118: De Molen – Bloed, Zweet & Tranen

Dziś mija dokładnie pół roku od oficjalnego uruchomienia mojego bloga w wersji www :). Przez ten czas opublikowałem 80 recenzji, co jest wg mnie...

#103: Zarzecze/Birbant & Chmielarnia – Blame Canada

Jestem łakomczuchem - tak, uwielbiam wszystko co słodkie. Nawet to, co dla wielu jest zbyt słodkie :). Nie straszna mi nawet puszka kajmaku. Dlatego...

#100: Wąsosz & Humalove – Puola | Polska

Państwa skandynawskie (oprócz Danii) w porównaniu do innych państw europejskich mają bardzo specyficzne podejście do sprzedaży alkoholu, bowiem dystrybucja mocnych napojów alkoholowych (tj. powyżej...

Daj lajka! :)

2,258FaniLubię
1,705ObserwującyObserwuj
542ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Amerykański browar trapistów kończy produkcję piwa

Pierwszy i jedyny działający w Stanach Zjednoczonych klasztorny browar trapistów, mogący posługiwać się znakiem Authentic Trappist Product - Browar Spencer — kończy działalność.-...

Browar Lwówek tworzy klasę piwowarską

W Zespole Szkół Ekonomiczno-Technicznych w Rakowicach otwarta zostanie klasa piwowarska. Wszystko dzięki współpracy z Browarem Lwówek oraz zakładem Niebieszczańscy.Bardziej szczegółowe informacje na temat nowej...

#1121: Lubrow – Hop Feast Eight (Galaxy, Mosaic, Mandarina Bavaria)

Kilka dni temu zajmowałem się tematem triple IPA. Dziś pozostanę jeszcze w świecie mocniejszych "ipek", tyle że podwójnych. A pomoże mi w tym Browar...

Wieści Tygodnia #302

Co tydzień publi­kuję dla Was na portalu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku, ale...

#1120: Bojanowo – The Wave Function: australian triple ipa

Do Browaru Bojanowo mam podobne podejście jak do Tenczynka. Z jednym i drugim browarem wiązałem pewne nadzieje i w obu przypadkach niestety zostały one...

Najlepsze piwa w stylu foreign extra stout:

#884: Zarzecze/Kingpin – Turbo Geezer

Coffee stout to jeden z moich ulubionych rodzajów stoutu. Zwracam na nie uwagę szczególnie teraz, gdy znowu wróciłem do kawy specialty, a wszystko za...

#1082: AleBrowar – Smoky Joe

Torfowe szkockie whisky można lubić, albo nienawidzić - nie ma tu scenariusza pośredniego. Podobnie jest z piwami wędzonymi torfem. Są one na tyle intensywne...

#1017: Zarzecze/Funky Fluid – Breakfast Stout (Rwanda Minazi Coffee)

Nie wiem, jak Wy, ale ja bez kawy nie wyobrażam sobie życia. Piję ją na ogół o regularnych porach i jeśli się spóźnię to...

#640: ?/Funky Fluid – Deep Funk

Z Browarem Funky Fluid miałem do czynienia dwukrotnie. Najpierw w moje ręce trafiła butelka świetnego west coast IPA, później natomiast w jednym ze szczecińskich...

#867: Przystanek Tleń/Last Bell – Assus Granum

Mało znany wśród beer geeków kontraktowy Browar Last Bell zaliczył na Chmielniku Jakubowym całkiem niezły debiut. Warzone przez niego piwa nie są niestety dostępne...