#739: Bytów/Rockmill – Great Brut

Zaczęło się od trzyliterowego lubianego przez polskie browary skrótowca DDH, który oznacza niewiele nam mówiące podwójne chmielenie na zimno. Później pojawiły się kolejne akronimy,...

#731: Błonie/Kingpin – Beatnik Junior

Piwa o ekstrakcie 10° Plato cenię przede wszystkim za sesyjność i niską zawartość alkoholu, oscylującą w okolicy 3,5-4,5% alkoholu. Beatnik Junior z Browaru Kingpin,...

#713: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2019: Brut IPA

Gdy w sierpniu recenzowałem uwarzone w ramach Kuźni Piwowarów 2019 Black IPA, byłem przekonany, że innych piw z tegorocznej edycji nie uda mi się...

Daj lajka! :)

2,236FaniLubię
1,685ObserwującyObserwuj
511ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Wrężel rusza z nową serią piw

Browar Wrężel zapowiedział nową serię piw leżakowanych w beczkach. Jako pierwsze w ramach nowej linii na ryku pojawi się Cherry Barley Wine Wild Barrel...

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

Wrocław: w najstarszej restauracji Europy będzie browar

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu jest uznawana za najstarszą restaurację w Europie. W średniowieczu słynęła z serwowania znanego w skali europejskiej piwa świdnickiego. Obecnie w...

Kormoran zapowiada doppelbocki w kooperacji z Browarnikiem Tomkiem i PolishHops

Blog Browarnik Tomek obchodzi w tym roku 10-lecie istnienia. Z tej okazji jego autor - Tomasz Janiak - nawiązał współpracę z Browarem Kormoran i...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...