Najnowsze artykuły:
#1208: ?/Gryfus – Sternik na Pacyfiku
Lubię pojawiać się na różnego rodzaju jarmarkach, które ostatnio regularnie odbywają się w Szczecinie. Wśród interesujących mnie stoisk są oczywiście te organizowane przez browary....
1207: ?/BIRBANT & Kyoto – Clony
Po wczorajszej recenzji bardzo dobrego imperialnego porteru bałtyckiego dziś pozostanę jeszcze przez chwilę w tematach porterowych. A to dlatego, że w kolejce do zrecenzowania...
Pierwsze „konkursowe” piwo PINTY 2023 w tym tygodniu w Lidlach
Pierwsze z czterech najlepszych piw tegorocznej edycji organizowanego przez PINTĘ i Lidla konkursu "Niech Świat Pozna Twoje Piwo" na dniach trafi do sklepów sieci...
Cieszyński browar był na skraju bankructwa? Wciąż gorąco na linii stary-nowy zarząd
Nie ustaje konflikt wokół Arcyksiążęcego Browaru Zamkowego Cieszyn. Nowi właściciele zarzucają poprzedniemu zarządowi działanie na szkodę firmy oraz pracowników, z kolei sąd wydał ostatnio...
#1206: ?/Harpagan – Ezoteryczne Szuwary Pinot Noir BA
Wracamy z recenzjami po kolejnej - niestety dość długiej - przerwie. Wiązało się to najpierw z nawałem pracy poza portalem, a następnie z dwutygodniowym...
Najlepsze piwa w stylu braggot:
#706: Kormoran – Terra Donum
Terra Donum z Browaru Kormoran - oj, długo zwlekałem w sięgnięciu w sklepie po to piwo. Ilekroć byłem w szczecińskim Chmielu przy ul. Duńskiej...
#595: Profesja – Bartnik
Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...
#256: Wąsosz/PERUN – Braggot Barleywine
Na blogu zajmuję się przede wszystkim piwem. Jednak zdarzyło mi się już pisać na inne tematy. I tak powstała m.in. recenzja miodu pitnego -...
#876: Łąkomin – Miedjed w Kentucky
Ostatnio mam fazę na miody - i nie mam tu na myśli jedynie miody pitne, ale też te zwyczajne, niealkoholowe. Moją uwagę przykuwają jednak...
#670: Zarzecze/Kingpin & Genys Brewing Co. – Marquis
Nie jestem może jakimś wielkim miłośnikiem miodu - lubię głównie te ciekawsze w smaku, jak np. gryczany, czy akacjowy. Znacznie chętniej sięgam po miody...