#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio
Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...
#860: Browar Stu Mostów – Wild: Vintage Sour Ale Blend 2019
31. urodziny, które obchodziłem w miniony weekend, to dobry moment, aby sięgnąć po to, co mam najlepsze w swoich piwnych zapasach. Z okazji niedawnych...
#874: Boon – Framboise Boon
Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...
#624: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Le Grodzisz Sauvage (Dziki Grodzisz)
PINTA mimo upływu lat wciąż potrafi zaskakiwać i udowadnia, że w dalszym ciągu ma duży wpływ na obowiązuje na polskim rynku trendy. Miniony weekend...
#653: Zarzecze/PINTA & Oud Beersel – Les Cassis Fous (Szalone porzeczki)
Przy okazji wczorajszego live'a Lekko pod Wpływem prowadzonego przez dwóch blogerów - Łukasza Matusika z bloga Piwolucja.pl oraz Bartka Nowaka z bloga Małe Piwko...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#265: Timmermans – Oude Kriek
Niedawno obchodziłem 28 urodziny i z tej właśnie okazji postanowiłem sobie sprezentować jakiś lambik. Z owocowych kwasów jak dotąd sięgałem głównie po malinowe framboise...
#171: Lindemans – Oude Gueuze Cuvée René
Dziś mija miesiąc, odkąd zmieniłem pracę. Postanowiłem więc sięgnąć po specjalnego. Będąc ostatnio w sklepie specjalistycznym, stwierdziłem, że mam ochotę na jakiegoś niesłodzonego lambika. Wybór...

















