#571: Staropramen – Braník Světlý

Nie cierpię "walenia tynków" a.k.a. Walentynek. Nie znajdziecie więc u mnie żadnego wyjątkowego wpisu z tej okazji :P. Ba, na ten dzień postanowiłem wybrać...

#512: Rakovník – Bakalář Světlá Desítka

Powoli zbliżam się do końca swoich czeskich zapasów, które przywiozłem przy okazji mojego pobytu w Pradze. Blisko miesiąc temu miałem okazję zaprezentować Wam ciemnej...

#506: Svijany – Svijanský Máz

Jak już wspominałem przy okazji recenzji Svijanskiej Desítki, piwa z Browaru Svijany śmiało mogę zaliczyć do piwnej klasyki. Mam do nich sentyment, ponieważ chętnie po...

#497: Rakovník – Bakalář Tmavá Desítka

Nieco ponad tydzień temu miałem przyjemność recenzować jeden z bardziej znanych reprezentantów stylu, jakim jest czeska desitka. Dziś wrócę do tego tematu, ale z...

#490: Svijany – Svijanská Desítka

Czechy piwem stoją - jednak nie piwną rewolucją, a klasyką. Mimo to na moim blogu czeskie piwa opisywałem jak dotąd jedynie trzy razy. Trzeba...

Piwo w Szczecinie #1: Marshal Food

Piwna Mapa Szczecina, którą już jakiś czas temu zacząłem tworzyć tu na blogu, w swoim założeniu miała być bazą danych, pomocną przy wyborze miejsca,...

#184: Broumov – Opat Svetlý Ležák

Trochę ponad dwa miesiące temu miałem okazję degustować świetnego, intensywnie nachmielonego pilsa, rodem prosto z Czech - Opat Bitter Premium Extra Chmelené Pivo. Dziś chciałbym...

#166: Broumov – Opat Bitter Premium Extra Chmelené Pivo

Czechy to kraj, w którym wypija się rocznie najwięcej piwa w Europie - na osobę przypada około 144 litrów (dla porównania w Polsce statystyki...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Pierwsza warka Brokreacji w Zatorze trafia na rynek

Pierwsza warka piwa uwarzonego w nowym browarze Brokreacji w Zatorze trafia do sprzedaży. To First Batch, czyli jasne pełne.- Żeby sprawdzić, co też nam...