#291: Pivovara Medvedgrad – Baltazar

Początkowo planowałem, że recenzje kraftowych piw chorwackich będę przeplatał z tekstami na temat koncerniaków. Tym razem zrobiłem wyjątek, a to dlatego, że mocno chmielone...

#285: Pivovara Medvedgrad – Fakin IPA

Dziś kolejna piwna pamiątka, którą przywiozłem z tegorocznego urlopu spędzonego w Chorwacji. W tym roku sporym dla mnie zaskoczeniem była dość spora dostepność ciekawszych,...

#278: Heineken Hrvatska – Karlovačko Nepasterizirano Retro

Choć w Chorwacji kraft ma się coraz lepiej, to i tak kraj ten - podobnie jak Polska - piwami koncernowymi stoi. Dwa największe chorwackie...

#274: Zmajska Pivovara – Pale Ale

Jeszcze do niedawna w Chorwacji - parafrazując klasyka - nie było niczego. Trafić na kraft podczas spędzanego tam urlopu było cholernie trudno - ciekawsze...
Dva Klasa

#272: Pivovara Medvedgrad – Dva Klasa

Zaczynam tegoroczną serię wpisów z recenzjami piw chorwackich. W tym roku okazało się, że w Chorwacji z kraftem jest coraz lepiej i piwa rzemieślnicze...

#228: Zagrebačka Pivovara – Tomislav

W Chorwacji byłem we wrześniu ubiegłego roku. Byłem tam już bodaj po raz 11 czy 12, ale dopiero tym razem udało mi się dorwać...

#167: Kabinet/Visibaba – Bob Barley

Seria piwnych pamiątek z urlopu dobiega powoli końca - dziś w ramach tego cyklu zaprezentuję Wam piwo, z którym mam niestety podwójny problem -...

#163: Heineken Hrvatska – Karlovačko Crno

Dziś chciałbym Wam zaprezentować kolejne piwo z chorwackiej serii - tj. jedno z tych, które przywiozłem jeszcze we wrześniu z urlopu. Ostatnio mogliście u...

#158: Bura Brew – Tornado IPA

W Chorwacji byłem 15 razy. Jedynym regionem, który nie został przez te 15 lat przeze mnie odwiedzony, jest najdalej na północ wysunięty duży półwysep...

#153: Zmajska Pivovara – Hoppy Wheat

Póki co, z kraftowych piw Chorwacji największe wrażenie wywarł na mnie Porter ze Zmajska Pivovara, którego recenzja pojawiła się pod koniec września. Jak już...

#145: Pivionica – Fulir Tamno

Z tegorocznych wakacji w Chorwacji przywiozłem łącznie 9 butelek piwa, w tym 7 kraftowych. Minął już prawie miesiąc od powrotu do domu i aż...

#140: LAB Split – Barba

Po serii kilku polskich piw rzemieślniczych, które ostatnio zrecenzowałem na moim blogu, czas sięgnąć po przedstawiciela zagranicznego kraftu. A że mam jeszcze kilka butelek...

#134: Zmajska Pivovara – Porter

Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować drugie po Pale Ale z Browaru Varionica chorwackie piwo rzemieślnicze, które miałem okazję spróbować w pubie Pivnica Pivac...

#132: Varionica – Pale Ale

Tak się jakoś złożyło, że w tym roku w Chorwacji byłem już chyba po raz 15. Z tych 15 lat od jakichś pięciu interesuję się piwem...

#129: Zagrebačka Pivovara – Ožujsko Amber

Chorwacja, w której bywam corocznie od 15 lat, do niedawna jawiła się jako piwna pustynia, na której można było napić się jedynie koncernowych, bezpłciowych...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

Pierwsza warka Brokreacji w Zatorze trafia na rynek

Pierwsza warka piwa uwarzonego w nowym browarze Brokreacji w Zatorze trafia do sprzedaży. To First Batch, czyli jasne pełne.- Żeby sprawdzić, co też nam...