#1008: Brofaktura – Polish Hazy IPA

Zaczynam coraz lepiej rozumieć, dlaczego obecnie polskie browary kraftowe tak bardzo stronią od braku pasteryzacji. I nie chodzi mi wcale o ryzyko przegazowania dofermentującego...

#667: ReCraft/Pilica – MO.ES

Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...

Premiera Gryfusa i odwiedziny 2 szczecińskich browarów [minirecenzje 629-639]

Sobotnia (11 maja) premiera nowego browaru kontraktowego ze Szczecina - nie mogłem przeoczyć tej okazji, aby po raz kolejny odwiedzić szczeciński multitap SŁODY. Niestety,...

#527: BIAŁY – Chmielowa Moc [aktualizacja]

Mówiąc o IPA, zwykle mamy na myśli to w wersji american, chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. A co jeśli by wykorzystać wyłącznie polskie chmiele? Powstanie...

Daj lajka! :)

0FaniLubię
1,581ObserwującyObserwuj
497ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1011: ?/NOOK – Musko

Ze wszystkich whisky, jakich do tej pory próbowałem, najbardziej pasują mi te torfowe - w tym Ardbeg oraz Laphroaig. Są dla mnie po prostu...

PINTA wypuści 10. wersję swojego grodziskiego

Wielkimi krokami zbliża się jedna z ciekawszych imprez obecnego sezonu - PINTA Party. Z tej okazji browar z Wieprza wypuści m.in. 10. wersję swojego...

Jeden z najciekawszych polskich piwnych blogów usunięty przez Bloggera [aktualizacja]

Jeden z najciekawszych piwnych blogów - The Beervault - którego autorem jest Kuba Niemiec, jest obecnie niedostępny. Został usunięty przez system Bloggera.Automatyczne systemy zarządzające...

1010: Криница – Жигулевское особое

Na Białorusi sytuacja robi się coraz bardziej napięta. Reżim Aleksandra Łukaszenki decyduje się na coraz bardziej zdecydowane kroki, aby tylko utrzymać się przy władzy....

Wieści Tygodnia #262

Co tydzień publi­kuję dla Was na moim blogu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku,...

Najlepsze piwo w stylu polish IPA:

#667: ReCraft/Pilica – MO.ES

Nowe na polskim rynku browary rzemieślnicze zazwyczaj stawiają na typową nową falą, jaką są piwa chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. Ale nie Browar Pilica, który...

#1008: Brofaktura – Polish Hazy IPA

Zaczynam coraz lepiej rozumieć, dlaczego obecnie polskie browary kraftowe tak bardzo stronią od braku pasteryzacji. I nie chodzi mi wcale o ryzyko przegazowania dofermentującego...

#527: BIAŁY – Chmielowa Moc [aktualizacja]

Mówiąc o IPA, zwykle mamy na myśli to w wersji american, chmielone amerykańskimi odmianami chmielu. A co jeśli by wykorzystać wyłącznie polskie chmiele? Powstanie...