#840: Błonie/Brewery Hills – Sabro

Amerykańskie nowofalowe odmiany chmielu kojarzone są przede wszystkim z aromatu cytrusów, owoców tropikalnym, czasem żywicy drzew iglastych. Jest jednak odmiana, która oprócz wspomnianych nut...

#813: Recraft/Rockmill & Rebrew – Born from Corn

Browar Rockmill polubił dodawanie kukurydzy do swoich IPA. Kukurydzy, która przez browarników do niedawna była traktowana jako surowiec, którego zadaniem jest obniżenie kosztów produkcji...

#775: Błonie/Brewery Hills – Nelson

Browar Brewery Hills całkowicie zrezygnował z butelek na rzecz puszek. Ba, co chwilę wypuszczają nowe piwa - wręcz ciężko nadążyć za kolejnymi premierami. Tym...

#772: Browar Zakładowy – Wypłata

Lubię mocno chmielone piwa z Browaru Zakładowego. Piłem już ich kilka, a dwa z nich trafiły do mojego działu z recenzjami ;). Generalnie browar...

#764: Recraft/Rockmill – Sunshine Bay

Już na początku istnienia mojego portalu przyjąłem sobie zasadę, że kolejność recenzji będę układał tak, aby w krótkim odstępie czasu nie powtarzał się ani...

#724: Browar Bury – Vermont IPA

Kolejnym debiutantem w dziale "Recenzje" mojego portalu jest Browar Bury, który przysłał niedawno sześć swoich piw opakowanych w bardzo ładne, drewniane (nie ma lipy...

#701: Zapanbrat/Trzech Kumpli – Pan IPAni DDH (wersja urodzinowa)

Browar Trzech Kumpli pojawiał się u mnie już kilkukrotnie. Jego piwa praktycznie zawsze (nie licząc jednego wyjątku - Goedemorgen) otrzymywały ode mnie bardzo wysokie...

#535: Sady/Minister – Lucky Ghost

Piwa w stylu IPA - z uwagi na intensywne chmielenie, które z czasem zanika - należy pić jak najświeższe. W związku z tym niektóre...

#398: Łańcut – Anglosas

O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...

#390: ?/BERHET – Britke

Wielkanoc już za nami, więc trzeba zabrać się za recenzowanie kolejnych piw, bo tych ostatnio nagromadziło mi się naprawdę sporo. A wszystko przez to,...

#364: Zarzecze/Wrężel – Vermont American IPA

Choć Browar Wrężel zadebiutował w połowie 2014 r., to - co nawet mnie zdziwiło - na moim blogu jak dotąd pojawiał się jedynie we...

#347: Nepomucen – Road

Piwa kraftowe na dobre zadomowiły się w sklepach sieci Lidl. Początkowo byłem przekonany, że będzie to jedynie tymczasowa oferta, jednak - jak się okazało...

#212: Bytów/Rockmill – Juicy Delight

Od jakiegoś czasu w Polsce coraz częściej mówi się o stylu, który zwie się vermont IPA albo new england IPA. W sumie nie bardzo jeszcze...

Daj lajka! :)

1,904FaniLubię
1,581ObserwującyObserwuj
490ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Krajowa Izba Gospodarcza wspiera legalizację e-sprzedaży alkoholu

Powstała koalicja instytucji oraz przedstawicieli sektorów związanych z produkcją, dystrybucją i sprzedaży alkoholu na rzecz legalizacji handlu tego rodzaju produktami przez internet - informuje...

Opublikowano rozporządzenie odmrażające gastronomię

W Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej opublikowane zostało rozporządzenie, w których zawarto zapisy regulujące kwestię znoszenia lockdownu gastronomii. Jest szansa, że od 6 czerwca zluzowane zostaną...

Browar Śląski Alternatywa nie otworzy się w tym roku

Pomimo zapowiadanego przez rząd otwarcia gastronomii Browar Śląski Alternatywa z Rudy Śląskiej poinformował, że nie otworzy się w tym roku. Właściciele lokalu wierzą, że...

Tomasz Kopyra wraca do publikowania o piwie

Tomasz Kopyra ogłosił powrót do publikowania filmów o piwie. Nie będzie jednak nagrywał piwnych recenzji, ani ślepych testów. Ma zamiar skupić się głównie na...

#972: Brofaktura – Traditional Bock

Siedlecki browar restauracyjny Brofaktura kilkukrotnie zadziwił mnie już poziomem swoich lagerów. W zasadzie wszystkie - Baltic Porter, Dortmunder Export, Kupieckie oraz Marzen - były...