#999: ?/Hopito – Barrels Time #1

Pitne miody to obecnie - obok piwa - moje ulubione trunki. Coraz częściej po nie sięgam poszukując nowych smaków. Polskie miodosytnie rzemieślnicze poczynają sobie...

944: Błonie/Hopito – Skate Zone

Zazwyczaj nie kupuję oczami. Piszę "zazwyczaj", bo akurat tym razem temu uległem. Uznałem bowiem, że dzisiejsze piwo - a będzie nim Skate Zone z...

#930: Błonie/Hopito – Grizzly

Z piwami typu pastry sour dałem sobie póki co spokój. Dużo bardziej odpowiadają mi pastry stouty i po nie staram się regularnie sięgać. Obecnie...

#577: ?/Hopito – Pina Chocolada

Wszelkiej maści IPA powinny być pite jak najszybciej - z czasem zmniejsza się chmielowość w aromacie, a baza słodowa się utlenia, co może dawać...

#457: BeerLab/Hopito – Citra Sunrise

Szczecin i okolice znów nawiedziła fala upałów. W pokoju, w którym śpię, mam okna od wschodu i już od wczesnego poranka mam gorąco, co...

#441: BeerLab/Hopito – Custom IPA

Jakoś tak się złożyło, że dzisiaj na blogu mam drugi z rzędu debiut browaru :). Jakkolwiek Browars jest już obecny na rynku spory kawał...

Daj lajka! :)

2,236FaniLubię
1,685ObserwującyObserwuj
511ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Wrężel rusza z nową serią piw

Browar Wrężel zapowiedział nową serię piw leżakowanych w beczkach. Jako pierwsze w ramach nowej linii na ryku pojawi się Cherry Barley Wine Wild Barrel...

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

Wrocław: w najstarszej restauracji Europy będzie browar

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu jest uznawana za najstarszą restaurację w Europie. W średniowieczu słynęła z serwowania znanego w skali europejskiej piwa świdnickiego. Obecnie w...

Kormoran zapowiada doppelbocki w kooperacji z Browarnikiem Tomkiem i PolishHops

Blog Browarnik Tomek obchodzi w tym roku 10-lecie istnienia. Z tej okazji jego autor - Tomasz Janiak - nawiązał współpracę z Browarem Kormoran i...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...