#1025: Zarzecze/BIRBANT & Piwne Podziemie – COOLAB7: The Seventh Seal

Spośród owoców tropikalnych, które są dodawane do piwa, najczęściej wykorzystywane są chyba mango i marakuja. Ta ostatnia trafiła trafiła zresztą m.in. do recenzowanego ostatnio...

#977: Zarzecze/BIRBANT – Hiruko

Myślałem, że szybciej mi to zejdzie, ale dopiero dziś - ponad dwa miesiące po otrzymaniu "darów losu" - na mój warsztat trafia ostatnie piwo...

#875: Zarzecze/Birbant – PukaPuka

Obrodziło u mnie piwami w stylu pastry sour. Jak na początku byłem w tym temacie mocno w tyle, jednak teraz już się to zmieniło...

#623: Zarzecze/BIRBANT – Powder Man DDH

Puszka to opakowanie, które - wbrew pozorom - wzbudza dość spore kontrowersje. I to niepotrzebnie. Przez lata bowiem utarło się twierdzenie, że aluminiowa puszka...

#337: Zarzecze/BIRBANT – El Jaguaris

Boże Narodzenie już za pasem, więc wypadałoby sięgnąć po coś choć trochę świątecznego. Tu co roku z pomocą przychodzi Browar BIRBANT, który w grudniu...
NEBIR

#335: Nepomucen & BIRBANT – NEBIR

W 2017 r. polskie browary rzemieślnicze zaczęły odważnie sięgać przy warzeniu swoich nowych piw po dodatki owocowe. I to nie po jakieś okropne syropy...

#273: Zarzecze/BIRBANT – Peach Hopsbant Milkshake IPA

Jednym z głównych piwnych trendów lata 2017 roku był wysyp tzw. milkshake IPA. Żadne z nich - póki co - na moim blogu jeszcze...

#189: Zarzecze/Birbant – Sheep Szit

"Gówniane piwo" - któż z nas nigdy nie użył takiego określenia podczas degustacji jakiegoś trunku wątpliwej jakości? Otóż okazuje się, że takie stwierdzenie nie...

#103: Zarzecze/Birbant & Chmielarnia – Blame Canada

Jestem łakomczuchem - tak, uwielbiam wszystko co słodkie. Nawet to, co dla wielu jest zbyt słodkie :). Nie straszna mi nawet puszka kajmaku. Dlatego...

#94: Zarzecze/Birbant – Jamarillo

XIX stulecie było czasem intensywnego rozwoju branży piwowarskiej. W latach 50. za sprawą browarników z Czech i Niemiec na rynku zaczęły pojawiać się piwa...

#78: Zarzecze/Birbant – P.I.S & love

Pod koniec 2015 i na początku 2016 r. obrodziło u nas różnego rodzaju imperialnymi stoutami, za które na poważnie wzięły się polskie browary rzemieślnicze...

#21: Zarzecze/Birbant – Imperial Red AIPA

Dziś na blogu prezentuję imperialną wersję piwa, które wyszło już jakiś czas temu. Chodzi mi o Red AIPA z Browaru BIRBANT. Imperial Red AIPA,...

#17: Zarzecze/Birbant – White AIPA

Dziś prezentuję piwo w stylu american IPA, uwarzone przez ekipę Browar BIRBANT. Piwo przez browar zostało określone jako White AIPA, co odnosi się do...

Daj lajka! :)

2,236FaniLubię
1,685ObserwującyObserwuj
514ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1058: PINTA & Crosby Hops – Hazy Discovery: Portland

Browar PINTA wyznacza szlaki nie tylko pod względem innowacyjności samych piw, ale również co rusz wprowadza nowe formy kooperacji z innymi firmami - zarówno...

Braggot na piwie gryczanym wśród nowości z Browaru Wrężel

Braggot, czyli hybryda piwa i miodu pitnego, znalazł się wśród nowości wypuszczonych w ubiegłym tygodniu przez Browar Wrężel w ramach serii Big Game.Braggot...

Browar Stacja Małomice zawiesza działalność

Browar Stacja Małomice zawiesił swoją działalność co najmniej na kilka miesięcy. Poinformowano o tym w miniony piątek na Facebooku.- Z przykrością informujemy o zawieszeniu...

Kawa w piwie – nowości #4

W minionym tygodniu nie trafiło się mi żadne kawowe piwo do recenzji, ale na polskim rynku krafcikowym trochę się działo, bo kilka piw z...

Wieści Tygodnia #279

Co tydzień publi­kuję dla Was na portalu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku, ale...