#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub

Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...

#741: Bojanowo – Bojan Ciacho

Jeszcze do niedawna aromaty w piwie nie były w polskim krafcie uznawane jako coś chwalebnego. Teraz się to zmienia, ponieważ do Polski przybyła moda...

Daj lajka! :)

2,258FaniLubię
1,705ObserwującyObserwuj
541ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1122: Bytów/Maltgarden & HAYB – Coffee To Go: Colombia El Obraje

Z całej oferty Browaru Maltgarden najbardziej w me gusta trafiają oczywiście serie kawowych piw. Najbardziej lubię imperialne stouty z linii produktowej I'm Your Barista,...

Browar Błonie nawiązał współpracę z twórcą podcastu Chmielotok

Czwarty sezon podcastu Chmielotok, którego autorem jest warszawski raper i dziennikarz Proceente, został zrealizowany przy współpracy z Browarem Błonie. Już teraz dostępny jest pierwszy...

Amerykański browar trapistów kończy produkcję piwa

Pierwszy i jedyny działający w Stanach Zjednoczonych klasztorny browar trapistów, mogący posługiwać się znakiem Authentic Trappist Product - Browar Spencer — kończy działalność.-...

Browar Lwówek tworzy klasę piwowarską

W Zespole Szkół Ekonomiczno-Technicznych w Rakowicach otwarta zostanie klasa piwowarska. Wszystko dzięki współpracy z Browarem Lwówek oraz zakładem Niebieszczańscy.Bardziej szczegółowe informacje na temat nowej...

#1121: Lubrow – Hop Feast Eight (Galaxy, Mosaic, Mandarina Bavaria)

Kilka dni temu zajmowałem się tematem triple IPA. Dziś pozostanę jeszcze w świecie mocniejszych "ipek", tyle że podwójnych. A pomoże mi w tym Browar...

Najlepsze piwa w stylu pastry stout:

#792: 8 Wired & PINTA – Opium Cake

Wielkimi krokami zbliżają się święta Zmartwychwstania Pańskiego. Przydałoby się więc pomyśleć nad recenzją jakiegoś świątecznego piwa. Tylko, jakie piwo miałoby mi się kojarzyć z...

#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#1108: Profesja – Cukiernik (wiśnia)

W otrzymanej przeze mnie nie tak dawno przesyłce od Browaru Profesja znalazły się dwa bliźniacze piwa, różniące się od siebie jednym z dodatków. Oba...

#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout

Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...

#741: Bojanowo – Bojan Ciacho

Jeszcze do niedawna aromaty w piwie nie były w polskim krafcie uznawane jako coś chwalebnego. Teraz się to zmienia, ponieważ do Polski przybyła moda...