#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub

Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...

#741: Bojanowo – Bojan Ciacho

Jeszcze do niedawna aromaty w piwie nie były w polskim krafcie uznawane jako coś chwalebnego. Teraz się to zmienia, ponieważ do Polski przybyła moda...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
560ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

W piątek rozpocznie się szczeciński Oktoberfest

Ponad 20 wystawców pojawi się na tegorocznym szczecińskim Oktoberfeście. Impreza odbędzie się już w najbliższy weekend na terenie zlokalizowanej w samym centrum Szczecina Alei...

Marcin Szarowski uwarzył konkursowe piwo w Bojanowie

Zwycięskie piwo Konkursu Piw Domowych w Bojanowie w kategorii "Tropical Stout" zostało uwarzone. Jego autorem jest Marcin Szarowski.- Jesteśmy już po gotowaniu piwa Tropical...

Browar PINTA powraca do serii „collabów”

Browar PINTA zapowiedział powrót do jednej ze swoich linii produktowych, a mianowicie do serii PINTA COLLAB PL. Na rynek trafią dwa piwa - jedno...

#1164: Fortuna & Robert Makłowicz – Miłosław & Makłowicz: ArcyIPA

Chorwacja do niedawna była moim corocznym celem urlopowym. Byłem tam kilkanaście razy i przez ten czas zjeździłem niemalże całą Dalmację od Zadaru aż po...

#1163: ?/Funky Fluid – Acid Trip: Nelson Sauvin & Passion Fruit

Jak już wielokrotnie pisałem tu na Portalu, nie przepadam za triple IPA. Mimo intensywnego chmielenia tego rodzaju trunki są zazwyczaj bardzo słodkie, ciężki, zalepiające....

Najlepsze piwa w stylu pastry stout:

#792: 8 Wired & PINTA – Opium Cake

Wielkimi krokami zbliżają się święta Zmartwychwstania Pańskiego. Przydałoby się więc pomyśleć nad recenzją jakiegoś świątecznego piwa. Tylko, jakie piwo miałoby mi się kojarzyć z...

#1049: NOOK – Choco Stout

To już trzecia i ostatnia odsłona stoutowej miniserii wpisów przygotowanych przeze mnie z okazji ubiegłotygodniowego Międzynarodowego Dnia Stoutu. Tak się fajnie złożyło, że recenzje...

#970: Waszczukowe – Tiramisu & Coffee Pastry Stout

Pastry stouty - podobnie jak np. hazy IPA - budzą skrajne emocje. Jedni je uwielbiają, inni - nie cierpią. Ja póki co nie mam...

#1108: Profesja – Cukiernik (wiśnia)

W otrzymanej przeze mnie nie tak dawno przesyłce od Browaru Profesja znalazły się dwa bliźniacze piwa, różniące się od siebie jednym z dodatków. Oba...

#741: Bojanowo – Bojan Ciacho

Jeszcze do niedawna aromaty w piwie nie były w polskim krafcie uznawane jako coś chwalebnego. Teraz się to zmienia, ponieważ do Polski przybyła moda...