#314: Erdinger Weißbräu – Erdinger Weißbier

Recenzowanego wczoraj Mikkeller Blacka od bohatera dzisiejszej recenzji, jakby się wydawało, różni dosłownie wszystko. A jednak, jest pewna cecha wspólna - oba piwa zakupiłem...

#313: De Proef/Mikkeller – Black

Jak już pisałem w osobnym wpisie, dziś mija dwa lata od założenia Chmielnika Jakubowego na Facebooku. Z tej okazji, będąc ostatnio w szczecińskim sklepie...

#312: Maryensztadt/Fuzja – Słodkie Kłamstwo

Próbowaliście kiedyś bób tonka? Ja nie miałem dotąd okazji. W sumie do niedawna w ogóle tego nie znałem - do czasu, gdy sięgać zaczęli...

#311: De Brabandere – Petrus Dubbel

Okazuje się, że nowe głosowania na Facebooku są całkiem fajną zabawą ;). Wczoraj już po raz drugi zapytałem Was, które piwo powinienem w pierwszej...

#310: Bojanowo – Bojan Muscovado

Browary Regionalne Jakubiak zaczynają chyba coraz częściej zauważać zmiany rynku piwa w Polsce, które przyniosła piwna rewolucja. Miłośnicy amerykańskich odmian chmielu mają już całkiem...

#309: Fortuna&Boon – Wild Sour Pigwa

Gdy Browar Fortuna ogłosił, że uwarzył piwo z legendarnym Boonem - belgijskim browarem warzącym lambiki, wszyscy byli zaskoczeni. Gdy jednak ogłoszono, że owocem tej...

#308: Les Brasseurs De Gayant – Abbaye de Vauclair Imperiale

Ładna czarna butelka zamknięta korkiem, etykieta przypominająca produkty klasztorne - tak w skrócie prezentuje się francuskie piwo, które kilka miesięcy temu dostępne było w...

#307: Gościszewo – Szeryf

Browar Gościszewo przed wybuchem piwnej rewolucji obok Browaru Amber był uważany za swego rodzaju światełko w tunelu, ponieważ oferował on wtedy ciekawsze niż koncerny...

#306: Lwiwśka pywowarnia – Lwiwskie (Львівське) 1715

Dzięki uprzejmości mojej dobrej koleżanki z Ukrainy - Marii, miałem okazję popróbować dwóch kraftowych piw prosto z Ukrainy. Dziś z kolei zajmę się ukraińskim...

#305: Niechanowo/Szałpiw – Bloody Belfegor

Browar Szałpiw pokazał już kilkukrotnie, że temat mocnych piw nie jest mu obcy. Wystarczy tu spojrzeć Bubę i to zarówno regularną, Fest, czy też...

#304: Zagrebačka Pivovara – Ožujsko Rezano

Pół roku temu miałem okazję recenzować całkiem niezłe chorwackie koncernowe piwo - Tomislav z Zagrebačka Pivovara, które czasami bywa przypisywane do porterów bałtyckich. Choć...

#303: Maryensztadt/Fuzja – Nowa Tradycja

Jednym z nowych trendów, które przyniósł nam 2017 r., jest coraz odważniejsze sięganie przez polskie browary rzemieślnicze po jasne lagery, w tym m.in. po...

#302: Rye River – The Crafty Brewing Company Irish Pale Ale

Irlandzkie piwowarstwo kojarzy się zwykle z dwiema najbardziej znanymi markami - Guinnessem oraz Kilkenny. Tymczasem nie tak dawno tematem piw wyspiarskich, w tym irlandzkich,...

#300: Browar Stu Mostów – Salamander Cranberry Sour Ale Bourbon BA

300 recenzja na blogu to dobra okazja by sięgnąć po coś wyjątkowego. Dokładnie tyle (nie licząc zbiorczych minirecenzji w ramach relacji z wydarzeń) piw...

#299: ?/Piwojad – Ametyst

Czekolada i kokos - to połączenie jest wielce ciekawe i wielu z Was pewnie jednoznacznie skojarzy się z batonem Bounty. A co jeśli by...
  • Dziś kolejna bitwa Szczecińskiej Ligi Piwowarów
  • W połowie grudnia w Szczecinie otworzy się SŁODY - Multitap & Bistro
  • Tegoroczny Saint No More to sour salty ginger passion fruit IPA
  • Browar Artezan wypuszcza kolejną warkę Samca Alfa Bourbon BA. Premiera 24 listopada
  • 24 listopada wystartuje Browar Bagry
  • Browar Zakładowy przywiezie na Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych quadrupla
Napisz do mnie :)