#995: ReCraft/Mentzen – White IPA Matters z herbatą

Dziś miałem zająć się recenzję kolejnego piwa z Browaru Brofaktura, ale pod wpływem małej medialnej zadymy o zasięgu międzynarodowym postanowiłem zmienić plany i dzisiejsza...

#716: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Wild Heritage

Piąte piwo z Browaru Mistrzowie Smaku - Craft Kingdom Brewery Wild Heritage - to powrót do jego specjalności, czyli trunków z dodatkami. A dokładniej...

#574: Błonie/Nook – Czas na Przerwę

Ostatnio królowały u mnie piwa ciemne, przeplatane od czasu do czasu innymi rzadziej u mnie spotykanymi stylami. "Ipki" jakoś zeszły na drugi plan. Przydałoby...

#487: ?/Raduga – Apache

Hybrydy stylów - wbrew pozorom temat ten prosty nie jest. W przypadku piwa nie jest łatwo sprawić, aby w gotowym produkcie zachowały się cechy...

#459: AleBrowar – Hula Hop

Kolendra w piwie kojarzy się nam zwykle z witbierami. No, ewentualnie jeszcze z gose. Tymczasem jest ona składnikiem również hybrydowego stylu, jakim jest white...

#403: Beer Bros./Hoppy Beaver – Start Me Up!

Browar Hoppy Beaver po dwóch pierwszych nietypowych swoich piwach (recenzowany już na blogu scottish ale oraz belgian tripel), które miały niewiele wspólnego z chmielowością,...

#352: PERUN/Deer Bear – Yam Yam Ramen IPA

O ramenie, czyli zupie pochodzącej z kuchni japońskiej, słyszałem już wielokrotnie, jednak nie miałem jeszcze okazji, żeby jej spróbować. Osobiście w ogóle za zupami...

#296: Browar Grodzisk – Grodziska White IPA

Reaktywowany nie tak dawno Browar Grodzisk początkowo nie mógł się poszczycić zbyt bogatą ofertą, która oparta była na piwie grodziskim oraz na jego czterech...

#201: Marysia/IGNIS – Bujny Książę

Na polskim rynku piwnych rzemieślników obecnie panuje takie zagęszczenie, że nowym inicjatywom coraz trudniej jest się wybić, zabłysnąć i utkwić w świadomości konsumenta -...

#121: Artezan – Białe IPA

Piwna rewolucja w Polsce, choć trwa już ponad 5 lat, wciąż nie zwalnia. Oprócz zaszczepienia na polski grunt nowofalowych stylów zza oceanu, zachęciła ona rzemieślniczych...

#17: Zarzecze/Birbant – White AIPA

Dziś prezentuję piwo w stylu american IPA, uwarzone przez ekipę Browar BIRBANT. Piwo przez browar zostało określone jako White AIPA, co odnosi się do...

Daj lajka! :)

2,236FaniLubię
1,685ObserwującyObserwuj
511ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Wrężel rusza z nową serią piw

Browar Wrężel zapowiedział nową serię piw leżakowanych w beczkach. Jako pierwsze w ramach nowej linii na ryku pojawi się Cherry Barley Wine Wild Barrel...

#1041: ReCraft/Piwne Podziemie – Lady Luck

Dotychczas Browar Piwne Podziemie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym przy okazji recenzji piw górnej fermentacji. Wszystkie reprezentowały w miarę równy naprawdę dobry poziom. Lagera...

Wrocław: w najstarszej restauracji Europy będzie browar

Piwnica Świdnicka we Wrocławiu jest uznawana za najstarszą restaurację w Europie. W średniowieczu słynęła z serwowania znanego w skali europejskiej piwa świdnickiego. Obecnie w...

Kormoran zapowiada doppelbocki w kooperacji z Browarnikiem Tomkiem i PolishHops

Blog Browarnik Tomek obchodzi w tym roku 10-lecie istnienia. Z tej okazji jego autor - Tomasz Janiak - nawiązał współpracę z Browarem Kormoran i...

#1040: Waszczukowe – RIS z Puszczy Barrel Aged

W dalszym ciągu robię sobie mały odpoczynek od piw typu IPA, ze szczególnym uwzględnieniem hazy "ipek". To dobra okazja, aby sięgnąć po te style,...