#1077: Profesja – Kulturysta

IPA jest bez wątpienia symbolem piwnej rewolucji w Polsce. Styl, od którego wszystko się zaczęło, różnił się jednak od tego, co dziś kojarzy nam...

#1068: Profesja – Śnieżynka (Christmas Edition)

No i święta już za nami. Miałem zamiar zająć się kolejnym piwem świątecznym jeszcze przed Wigilią, ale jakoś nie wyszło. Temat ten więc będę...

#607: Profesja – Car Jura Whisky BA

Czwartym i ostatnim - po Szoferze, Pilocie oraz Bartniku - piwem, które otrzymałem w przesyłce od Browaru Profesja, jest Car Jura Whisky BA. Zostawiłem...

#595: Profesja – Bartnik

Braggot - czyli hybryda piwa i miodu pitnego - w Polsce jest produkowany jako piwo (tzn. słód musi stanowić przynajmniej 50% i jedno ziarenko...

#587: Profesja – Pilot

Ostatnio miałem trochę mniej czasu na recenzowanie piw, a kilka już wypitych czeka w kolejce. Trzeba więc się sprężyć :). Dziś zajmę się piwem...

#580: Profesja – Szofer

Kraftowe piwa bezalkoholowe to było dla mnie największe zaskoczenie ubiegłego roku. Pojawiło się ich naprawdę sporo i prezentowały generalnie naprawdę dobry poziom, dając w...

#544: Profesja – Kolędnik

Boże Narodzenie już za nami - ostatnio nieco rzadziej sięgałem po piwo. Stąd też mniej recenzji, ale już niedługo wszystko powinno wrócić do normy....

#537: Profesja – Pirat Whisky BA

Browar Profesja ostro wszedł w temat leżakowania swoich piw w beczkach. Już we wrześniu zapowiedziana została cała seria "barrel ejdży" w różnych wariantach. Jeden...

#529: Profesja – Szabrownik

Mówiąc o piwnych hybrydach, mamy na myśli zwykle połączenia kilku stylów. Istnieją też hybrydy piwa z innym rodzajem alkoholu - braggot (mariaż piwa i...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...

Kompania Piwowarska wprowadza nowe piwo pod marką Kozel

Kozel Bílý Lehký to nowe piwo Kompanii Piwowarskiej, które trafia do sprzedaży. To lekki lager z niską goryczką.- Kozel Bílý Lehký charakteryzuje się...

Sąd arbitrażowy: przejęcie cieszyńskiego browaru zgodne z umową

Należąca do Adama Ledy spółka Leda FI sp. z o.o. przegrała proces przed Sądem Arbitrażowym ze spółką MJG Investments FIZAN będącą obecnym współwłaścicielem Arcyksiążecego...

Duvel padł ofiarą ataku cybernetycznego

Pięć browarów belgijskiego Duvela padło ofiarą ataku hakerskiego. Konieczne było wstrzymanie produkcji. Do zdarzenia doszło w ubiegłym tygodniu.Jak czytamy w komunikatach dot. zdarzenia, w...