#217: Zadyma – Miodowe

Dziś kończę swoją tegoroczną przygodę z Browarem Zadyma, będącej pozostałością po spędzonym przeze mnie w ubiegłym miesiącu urlopie w Tatrach i na Podhalu. Do...

#214: Zadyma – Jasne

Jasny lager, podobnie jak jego ciemna wersja oraz weizen, należą do "must have" każdego browaru restauracyjnego. Jak już wielokrotnie pisałem, dobrego, stylowego jasnego lagera...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#206: Zadyma – Ciemne

Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...
  • II edycja Szczecin Beer Fest odbędzie się w dniach 1-2 czerwca na Łasztowni
  • Szczecin Beer Fest - bilet jednodniowy będzie kosztował 10 zł, dwudniowy - 18 zł
  • 16 czerwca odbędzie się I Festiwal Piwowarów Domowych
  • Browar Łąkomin zapowiedział risa leżakowanego w beczce po miodzie pitnym
  • Po 20 kwietnia na rynek trafi Książęce Porter