#217: Zadyma – Miodowe

Dziś kończę swoją tegoroczną przygodę z Browarem Zadyma, będącej pozostałością po spędzonym przeze mnie w ubiegłym miesiącu urlopie w Tatrach i na Podhalu. Do...

#214: Zadyma – Jasne

Jasny lager, podobnie jak jego ciemna wersja oraz weizen, należą do "must have" każdego browaru restauracyjnego. Jak już wielokrotnie pisałem, dobrego, stylowego jasnego lagera...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#206: Zadyma – Ciemne

Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...

Daj lajka! :)

0FaniLubię
1,581ObserwującyObserwuj
497ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1011: ?/NOOK – Musko

Ze wszystkich whisky, jakich do tej pory próbowałem, najbardziej pasują mi te torfowe - w tym Ardbeg oraz Laphroaig. Są dla mnie po prostu...

PINTA wypuści 10. wersję swojego grodziskiego

Wielkimi krokami zbliża się jedna z ciekawszych imprez obecnego sezonu - PINTA Party. Z tej okazji browar z Wieprza wypuści m.in. 10. wersję swojego...

Jeden z najciekawszych polskich piwnych blogów usunięty przez Bloggera [aktualizacja]

Jeden z najciekawszych piwnych blogów - The Beervault - którego autorem jest Kuba Niemiec, jest obecnie niedostępny. Został usunięty przez system Bloggera.Automatyczne systemy zarządzające...

1010: Криница – Жигулевское особое

Na Białorusi sytuacja robi się coraz bardziej napięta. Reżim Aleksandra Łukaszenki decyduje się na coraz bardziej zdecydowane kroki, aby tylko utrzymać się przy władzy....

Wieści Tygodnia #262

Co tydzień publi­kuję dla Was na moim blogu zesta­wie­nie piw­nych nowo­ści mija­ją­cego tygo­dnia – szcze­gólny naci­sk kładę na infor­ma­cje o nowy­ch piwa­ch na rynku,...