#217: Zadyma – Miodowe

Dziś kończę swoją tegoroczną przygodę z Browarem Zadyma, będącej pozostałością po spędzonym przeze mnie w ubiegłym miesiącu urlopie w Tatrach i na Podhalu. Do...

#214: Zadyma – Jasne

Jasny lager, podobnie jak jego ciemna wersja oraz weizen, należą do "must have" każdego browaru restauracyjnego. Jak już wielokrotnie pisałem, dobrego, stylowego jasnego lagera...

#210: Zadyma – Pszeniczne

Jak zapewne wiecie, w żelaznym kanonie piw serwowanych w browarach restauracyjnych zwykle znajdują się trzy gatunki piwa: jasne, ciemne i pszeniczne. Nie mogło ich...

#206: Zadyma – Ciemne

Browary restauracyjne to to segment polskiego rynku piwowarskiego, który jest traktowany przeze mnie jakoś tak po macoszemu. Jak dotąd, od momentu uruchomienia bloga, odwiedziłem jedynie...
  • Browar Rockmill na koniec roku przygotował 4 wersje risa 25° Plato
  • Browar Zamkowy Cieszyn wypuszcza monachijskie ciemne
  • Browar Fabryka Kaca to teraz Browar Pruszkowski Kraft
  • Krzysztof Pronobis przedostatnim finalistą Szczecińskiej Ligi Piwowarów!
  • Powraca Too Young To Be Herod z Browaru Artezan - premiera edycji 2017 15 grudnia