#1198: Kormoran – Copernicus

Porter Warmiński z Browaru Kormoran od dawna uważany jest za jeden z czołowych łatwo dostępnych polskich porterów bałtyckich. Olsztyński browar ma tego świadomość i...

#1195: PINTA – PINTA i Okrasa: Porter Bałtycki

Trend współpracy browarów z kucharzami i autorami znanych programów kulinarnych rozpoczął się chyba od kooperacji Browaru Fortuna i Roberta Makłowicza. Moda ta zdaje się...

#1188: ReCraft/Gryfus & Korona – Portowiec w Koronie

21 stycznia świętowaliśmy jeden z ciekawszych dni w piwnym kalendarzu, a mianowicie Święto Porteru Bałtyckiego (Baltic Porter Day). Obchodzone jest ono już od kilku...

#1187: PINTA – PINTA Classics: Doppelbock

Muszę przyznać, że podoba mi się lidlowa seria Browaru PINTA, w ramach której co rusz dostajemy całkiem interesujące interpretacje bardziej klasycznych stylów piwa. Jakoś...

#1182: ?/Bespoke – Wpinka

Browar Bespoke to jeden z nielicznych browarów kontraktowych z mojej okolicy, dlatego co jakiś czas staram się sobie odświeżać jego ofertę, która - muszę...

#1180: Amber – Po Godzinach: Koźlak dubeltowy z czeremchą

Na początku mojej przygody z piwem innym niż koncernowe, jedną z ciekawszych pozycji na polskim rynku był Koźlak z Browaru Amber. Do dziś pamiętam...

#1174: Połczyn-Zdrój – Połczyńskie Zdrojowe

Połczyn-Zdrój to jeden z największych ośrodków uzdrowiskowych w województwie zachodniopomorskim. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza źródłom wody leczniczej, wokół których powstały liczne uzdrowiska. Z tych...

#1168: PINTA – PINTA Classics: Oktoberfest

Mamy połowę października - jakoś tydzień temu zakończył się monachijski Oktoberfest - największy na świecie piwny festiwal. Choć prawo serwowania piwa na tej imprezie...

#1166: Połczyn-Zdrój – Połczyn Ultimate Hoppen Pilzner

Spędzając krótki urlop na terenie tzw. Szwajcarii Połczyńskiej, nie mogłem nie sprawdzić aktualnej formy Browaru Połczyn-Zdrój. Przy okazji wizyty w tym urokliwym mieście trafiłem...

#1162: Łańcut & PINTA – K: Full Light

Piwo, którym się dzisiaj zajmę, początkowo trafiło do sprzedaży pod inną nazwą, a mianowicie: Kryształ: Jasne Pełne. Szybko jednak okazało się, że prawa do...

#1157: Nepomucen – Aleksander

Upalne dni nie sprzyjały u mnie degustacji mocniejszych piw - nie miałem też weny twórczej do pisania recenzji, przez co zrobiło mi się trochę...

#1143: Profesja – Pirat

Mamy środek lata, chociaż na szczęście upałów póki co u mnie większych nie ma. Zdarzyło się kilka cieplejszych dni, ale obecnie jest - jak...

#1143: ?/Funky Fluid – Tomyski

Pilsy należą do moich ulubionych lagerów - mam tu oczywiście na myśli te piwa, które faktycznie są pilsnerami, a nie tylko z nazwy ;)....

#1137: AB InBev – Чернігівське

Aktualna faza wojny na Ukrainie, rozpoczęta wielkoskalową inwazją wojsk Federacji Rosyjskiej, trwa już ponad cztery miesiące. W reakcji na agresję, największe na świecie koncerny...

#1334: Widawa – Rauchmärzen

Browar Widawa nie zaliczy czerwca tego roku do udanych miesięcy — ostatnio konieczne było wycofanie ze sklepów trzech partii Sharka. Powodem była wada, spowodowana...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
599ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

Ashwagandha – moda czy zdrowie?

Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...