#398: Łańcut – Anglosas

O Browarze Łańcut od dawna słyszę wiele dobrego. Do tej pory ich piwa jednak jakoś mnie omijały - miałem chyba pecha, że nie trafiałem...

#397: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Imperial Porter

Ależ ten czas szybko leci - mija już miesiąc odkąd recenzowałem Imperial Stout z Browaru Jan Olbracht Rzemieślniczy, od którego jakiś czas temu dostałem...

#396: Pracownia Piwa – Dark Side of The Milk

Milk stoutów Ci u nas dostatek - jest to jeden z tych stylów, które świetnie sprawdzają się jako "entry level". A wszystko za sprawą...

#395: BeerLab/Wokanda – Wniosek Dowodowy

American pale ale to jeden z najczęściej pojawiających się u mnie na blogu stylów. Obok american IPA stał się już on symbolem piwnej rewolucji....

#394: Bytów – Milkshake PA

Ciemne piwa i laktoza to połączenie sprawdzone i popularne wśród polskich browarów kraftowych. Jednym z objawień ubiegłego roku były jednak milkshake IPA, czyli mocno...

#393: BeerLab – Piaseczyńskie Polskie Żyto

Po bardzo dobrym weizenie z beerlabowej serii piw piaseczyńskich postanowiłem, że jeszcze przez chwilę zatrzymam się w podobnych klimatach. Początkowo bowiem myślałem, że Piaseczyńskie...

#392: Beer Bros./Hoppy Beaver – Scotland Yard

Nowe browary na rynku z reguły rozpoczynają działalność od wprowadzenia do sklepów piw, które mają największe szanse na sprzedaż. I tak najczęściej w pierwszej...

#391: Waszczukowe – Grażyna Sprężyna

Posmak toffee w piwie mnie osobiście kojarzy się z jedną z wad - z diacetylem. Choć zwykle opisywany jest jako aromat masła lub popcornu...

#389: ?/Inne Beczki – Kiwi Kiwi Kiwi

Kiwi w piwie kojarzy mi się przede wszystkim z rewelacyjnym Kociambrem z Browaru Szałpiw, którego recenzja jest zresztą na moim blogu. Tam ten owocowy...

#388: Browar Grodzisk – Grodziska APA

Browar w Grodzisku znany jest przede wszystkim z reaktywacji na dużą skalę piwa grodziskiego, ale też z warzenia wariacji na jego temat. Z samego...

#387: Artezan – Too Young To Be Herod 2017

Zostały trzy dni do świąt, więc przydałoby się sięgnąć po piwo świąteczne ;). Tak się jakoś złożyło, że ostatnio w sklepie specjalistycznym natrafiłem na...

#386: Bytów/Rockmill – Going Dark

Przy okazji recenzji piwa Łódź i Młyn Sherry BA po raz pierwszy porównywałem bliźniacze piwa, wypuszczone na rynek w różnych wersjach. Zapowiadałem wówczas, że...

#385: Maryensztadt – pAPA Americano

Kupując piwo, czasem zdarza mi się nie spojrzeć na datę przydatności do spożycia. Jakkolwiek w przypadku piw mocnych i ciemnych nie stanowi to większego...

#384: De Molen&Piwoteka – Łódź i Młyn Sherry BA

Coraz częściej zdarza się, że polskie browary, decydując się na leżakowanie w beczkach mocnych, na rynek wypuszczają je w kilku wersjach. Tak było m.in....

#383: BeerLab – Piaseczyńskie Pszeniczne

Za dzisiejszą recenzję miałem zabrać się wcześniej, jednak pół dnia zeszło mi na prace konserwacyjne mojej strony. Jeśli trafiliście na moment, w którym blog...
  • II edycja Szczecin Beer Fest odbędzie się w dniach 1-2 czerwca na Łasztowni
  • Szczecin Beer Fest - bilet jednodniowy będzie kosztował 10 zł, dwudniowy - 18 zł
  • 16 czerwca odbędzie się I Festiwal Piwowarów Domowych
  • Browar Łąkomin zapowiedział risa leżakowanego w beczce po miodzie pitnym