#104: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Red IPA

W marcu bieżącego roku opublikowałem wyniki tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów - konkursu dla piwowarów, którego formuła jest bardzo specyficzna. Łączy ona bowiem cechy tradycyjnych...

#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
587ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

#1208: ?/Gryfus – Sternik na Pacyfiku

Lubię pojawiać się na różnego rodzaju jarmarkach, które ostatnio regularnie odbywają się w Szczecinie. Wśród interesujących mnie stoisk są oczywiście te organizowane przez browary....

1207: ?/BIRBANT & Kyoto – Clony

Po wczorajszej recenzji bardzo dobrego imperialnego porteru bałtyckiego dziś pozostanę jeszcze przez chwilę w tematach porterowych. A to dlatego, że w kolejce do zrecenzowania...

Pierwsze „konkursowe” piwo PINTY 2023 w tym tygodniu w Lidlach

Pierwsze z czterech najlepszych piw tegorocznej edycji organizowanego przez PINTĘ i Lidla konkursu "Niech Świat Pozna Twoje Piwo" na dniach trafi do sklepów sieci...

Cieszyński browar był na skraju bankructwa? Wciąż gorąco na linii stary-nowy zarząd

Nie ustaje konflikt wokół Arcyksiążęcego Browaru Zamkowego Cieszyn. Nowi właściciele zarzucają poprzedniemu zarządowi działanie na szkodę firmy oraz pracowników, z kolei sąd wydał ostatnio...

#1206: ?/Harpagan – Ezoteryczne Szuwary Pinot Noir BA

Wracamy z recenzjami po kolejnej - niestety dość długiej - przerwie. Wiązało się to najpierw z nawałem pracy poza portalem, a następnie z dwutygodniowym...

Najlepsze w stylu red IPA:

#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

#104: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Red IPA

W marcu bieżącego roku opublikowałem wyniki tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów - konkursu dla piwowarów, którego formuła jest bardzo specyficzna. Łączy ona bowiem cechy tradycyjnych...

#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference

Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...

#836: Sady/Beverage Brewing – Hybrid Tea IPA

Dobrej jakości herbata to coś, bez czego nie wyobrażam sobie dnia. Średnio raz na jakieś trzy miesiące robię sobie większe zakupy za większą liczbę...

#1171: Widawa – Red Cloud

Rzadko coś ostatnio sięgam po IPA i w sumie nie wiem dlaczego. Być może jest to kwestia tego, że gros z nich jest trochę...