#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

Daj lajka! :)

2,275FaniLubię
1,759ObserwującyObserwuj
560ObserwującyObserwuj

Najnowsze artykuły:

W piątek rozpocznie się szczeciński Oktoberfest

Ponad 20 wystawców pojawi się na tegorocznym szczecińskim Oktoberfeście. Impreza odbędzie się już w najbliższy weekend na terenie zlokalizowanej w samym centrum Szczecina Alei...

Marcin Szarowski uwarzył konkursowe piwo w Bojanowie

Zwycięskie piwo Konkursu Piw Domowych w Bojanowie w kategorii "Tropical Stout" zostało uwarzone. Jego autorem jest Marcin Szarowski.- Jesteśmy już po gotowaniu piwa Tropical...

Browar PINTA powraca do serii „collabów”

Browar PINTA zapowiedział powrót do jednej ze swoich linii produktowych, a mianowicie do serii PINTA COLLAB PL. Na rynek trafią dwa piwa - jedno...

#1164: Fortuna & Robert Makłowicz – Miłosław & Makłowicz: ArcyIPA

Chorwacja do niedawna była moim corocznym celem urlopowym. Byłem tam kilkanaście razy i przez ten czas zjeździłem niemalże całą Dalmację od Zadaru aż po...

#1163: ?/Funky Fluid – Acid Trip: Nelson Sauvin & Passion Fruit

Jak już wielokrotnie pisałem tu na Portalu, nie przepadam za triple IPA. Mimo intensywnego chmielenia tego rodzaju trunki są zazwyczaj bardzo słodkie, ciężki, zalepiające....

Najlepsze w stylu red IPA:

#73: Antybrowar – PROpaganda

Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...

#104: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Red IPA

W marcu bieżącego roku opublikowałem wyniki tegorocznej edycji Kuźni Piwowarów - konkursu dla piwowarów, którego formuła jest bardzo specyficzna. Łączy ona bowiem cechy tradycyjnych...

#726: Marysia/Brokreacja – Pig Difference

Piwo i mięso to połączenie znane od dawna - mam tu oczywiście na myśli popijanie piwem tłustego mięsiwa, takiego jak np. golonka. A co...

#836: Sady/Beverage Brewing – Hybrid Tea IPA

Dobrej jakości herbata to coś, bez czego nie wyobrażam sobie dnia. Średnio raz na jakieś trzy miesiące robię sobie większe zakupy za większą liczbę...

#369: Waszczukowe – Ruda Maruda

Browar Waszczukowe od grudnia 2017 r. warzy już na swoim. W browarze w Czarnej Białostockiej zamontowana została warzelnia 20 hl i siedem tanków. Pierwsze...