#366: Jan Olbracht Rzemieślniczy/Piwoteka – Pół czarnej u Roszka

Choć wielkimi krokami zbliża się marzec, to jednak prognozy pogody na najbliższe dni zapowiadają powrót zimy i siarczystych mrozów. Zanim to jednak nastąpi, postanowiłem...

#351: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie Uzupełniające

Debiutując w grudniu ubiegłego roku Browar Wokanda wypuścił na rynek dwa piwa. Jednym z nich było Przesłuchanie wstępne, czyli milk stout, którego recenzja wisi...
Przesłuchanie wstępne

#340: BeerLab/Wokanda – Przesłuchanie wstępne

Według Michała "Docenta" Marandy z blogu polskieminibrowary.pl w 2017 r. ruszyło 26 nowych browarów kontraktowych. Faktem jest, że obecnie rynek zmienił się na tyle,...

#254: Wąszosz/Deer Bear & Whisker.beer – Nut Cracker

Pamiętacie recenzję Crackera z kooperacji browarów Deer Bear i Whisker.beer, którą opublikowałem pod koniec maja tego roku? Dziś niejako druga część tamtej degustacji. Już...

#233: Wąsosz/Deer Bear & Whisker.beer – Cracker

Wieść gminna niesie, że niektóre polskie browary rzemieślnicze ponoć (nie wiem, na ile w tym prawdy) nie są do końca uczciwe i do swoich...

#204: Niechanowo/Kingpin – Stories: Hello Stranger

Browar Kingpin od początku swojej działalności warzył (i warzy nadal) piwa z ciekawymi, często odjechanymi i nieznanymi w Polsce dodatkami. I tak mieliśmy już...

#187: Fortuna – Miłosław warzy śmiało: Klonowy Milk Stout

Gdy Browar Fortuna wystartował z nową serią - zatytułowaną Miłosław Warzy Śmiało - wielu beergeeków było bardzo pozytywnie zaskoczonych. Zaskoczenie było tym większe, że debiutanckim piwem...

#165: Jan Olbracht Rzemieślniczy – Kuźnia Piwowarów 2016: Milk Stout

Tegoroczna Kuźnia Piwowarów zbliża się już ku końcowi - na rynek trafiło właśnie ostatnie piwo z edycji 2016, czyli Rauchbier. Tymczasem w szkicach mojego...

#150: St.Peter’s – Cream Stout

150 recenzja na moim blogu to dobry moment po sięgnięcie po coś ciekawszego. Piwa zagraniczne pojawiają się u mnie stosunkowo rzadko, chociaż i tak...

#18: Wąsosz/Kraftwerk – Oberschlesien

Dziś na moim blogu piwo uwarzone przez Browar Kraftwerk specjalnie dla śląskiego zespołu metalowego Oberschlesien. Jest to piwo w stylu oatmeal milk stout, czyli...

#10: Wąsosz/Setka – Madagaskar

Degustowane przeze mnie dzisiaj piwo to pierwsze z Browaru Setka, jakie do tej pory udało mi się spróbować. Jest to milk stout - czyli...
  • II edycja Szczecin Beer Fest odbędzie się w dniach 1-2 czerwca na Łasztowni
  • Wraz z końcem lutego zamknie się sklep Elysium Łukasińskiego w Szczecinie
  • Doctor Brew i Inne Beczki uwarzyli kooperacyjne piwo