Browary Szczecina: multitap Nowy Browar Szczecin
Będąc w miniony czwartek w Szczecinie, miałem nieco czasu wolnego w okolicach Bramy Portowej. W pobliżu tego jednego z największych skrzyżowań w stolicy Zachodniego...
#951: Maryensztadt/Monkey – Hop K.O.!
Browar Monkey do tej pory nie pojawiał się na Chmielniku Jakubowym - aż do dziś :). Dzięki nadesłanym mi przez sklep internetowy Kraftowe.com, mam...
#939: Green Head – I’m Blue
Przez ostatnie dwa tygodnie zrecenzowałem całkiem sporą grupkę lagerów - głównie za sprawą Święta Porteru Bałtyckiego, ale nie tylko. Jako, że "ramówka" recenzji na...
#900: Maryensztadt – New Black (Rye Oat Orange Stout)
Obiecałem stoutową serię, więc słowa dotrzymuję. Wczoraj na tapecie było mocarne Wypiekowe Mocne, dziś pozostanę jeszcze w klimatach piw z aromatem, ale zabiorę się...
#1046: Maryensztadt/Hopito & Deer Bear – Sour Double IPA
Przerwa od mocno chmielonych piw dobrze mi zrobiła. Powoli będę do nich wracał, ponieważ w swoich zapasach mam kilka interesujących tego rodzaju piw. Na...
#779: Marysia/Brokreacja – Cooking with Beelzebub
Nie lubię sięgać po produkty, które nawiązują, bądź też kojarzą się z okultyzmem. Z tego powodu nie pojawiają się u mnie piwa uwarzone przez...
#723: Marysia/Browar Mistrzowie Smaku – Craft Kingdom Brewery Misty Belgian
Powoli zbliżamy się do zakończenia przeglądu aktualnego portfolio marki Craft Kingdom Brewery od Browaru Mistrzowie Smaku. Przekrój był szeroki, chociaż mi trochę brakuje ciemnego...
#314: Erdinger Weißbräu – Erdinger Weißbier
Recenzowanego wczoraj Mikkeller Blacka od bohatera dzisiejszej recenzji, jakby się wydawało, różni dosłownie wszystko. A jednak, jest pewna cecha wspólna - oba piwa zakupiłem...
#704: Wąsosz/Chmielologia – Sesyjne IPA
Gluten to słowo, które jeszcze nie tak dawno miało fatalną prasę - wręcz stało się synonimem niezdrowego żywienia. A tak naprawdę substancja ta jest...
#50: Nepomucen – Stout Bourbon Barrel Chips
Browar Nepomucen to bardzo ciekawa inicjatywa powstała w Polsce w ostatnim roku. Jej wyjątkowość polega choćby na tym, że jest to browar stacjonarny, a tych...
#73: Antybrowar – PROpaganda
Dziś na moim blogu zadebiutuje kolejny browar, choć tym razem nie kontraktowy, których na polskim rynku nie brakuje. Antybrowar, bo o nim mowa, swoje...
#411: Łąkomin – Srogi Niedźwiedź Mead BA
Jak już wczoraj pisałem, w czasie tegorocznej majówki miałem okazję odwiedzić Pałacyk Łąkomin i tamtejszy browar rzemieślniczy. A wszystko z okazji premiery pierwszego w...
#415: BeerLab/Wokanda – Porozumienie Stron
Z pszenicznym podstylem IPA, czyli wheat IPA, jest pewien problem. Jest on bowiem na różne sposoby interpretowany. Dodatkowo w sensorycznej nomenklaturze funkcjonuje zbliżony do...
#34: Bednary – Osteroida Chili
Dziś na moim blogu chciałbym zaprezentować piwo, które dla wielu może jawić się jako jakieś mega dziwactwo, które raczej nie nadaje się dla wegetarian,...
#33: Wąsosz/Kraftwerk – Acid Rain
Browar Kraftwerk do niedawna posiadał w swoim portfolio dwie główne serie piw - pierwszą były piwa, których etykiety były związane z bestiariuszem różnych regionów...
























