#25: 3 Fontainen – Oude Geuze
Dziś 25 recenzja na moim blogu. Na tę okazję wybrałem najdroższe piwo, jakie w tym momencie miałem w moim piwnym barku - Oude Geuze...
919: Boon – Oude Geuze Boon VAT 110 Mono Blend
Kupiony przeze mnie w lipcu zestaw lambików niestety już się kończy. Na koniec zostawiłem sobie piwo, które było najdroższe i potencjalnie może okazać się...
#1150: Lindemans – Faro
Lindemans to chyba najbardziej znany producent lambików - w Polsce na jego piwa można trafić nie tylko w sklepach specjalistycznych, ale również w marketach....
#1170: Van Steenberge – Gulden Draak Imperial Stout
Belgijska marka Gulden Draak jest znana przede wszystkim ze świetnego belgian dark strong ale'a, będącego de facto jednym ze wzorców dla tego właśnie stylu....
#361: Rodenbach – Rodenbach Grand Cru
Medale na World Beer Awards przez trzy lata pod rząd (2014, 2015 i 2016), w tym dwa złote i jeden brązowy, to tylko wycinek...
#219: AB InBev – Leffe Blond
Po recenzowanym ostatnio naprawdę udanym belgian IPA z Browaru Rockmill postanowiłem pozostać jeszcze przez chwili w klimatach belgijskich i zająć się tym razem czymś klasycznym,...
#1199: Van Steenberge – Bornem Dubbel
Belgijski Browar Van Steenberge pojawiał się na Portalu o Piwie już nie raz. Jego najpopularniejszymi markami są: Gulden Draak oraz Piraat. Okazuje się, że...
#479: De Brabandere – Petrus Tripel
Z zestawu sześciu piw z belgijskiej serii Petrus, która swego czasu pojawiła się w sklepach sieci Lidl, zostały mi jeszcze do opisania dwa piwa....
#874: Boon – Framboise Boon
Uwielbiam maliny - to moje ulubione owoce, bez których nie wyobrażam sobie letnich miesięcy. Potrafię zjeść ich całą kobiałkę za jednym posiedzeniem ;). Niestety...
#266: Brasserie d’Orval – Orval Trappist
"Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć." (Ap. 13:18). Mój facebookowy fanpejdż zanotował właśnie 666...
#58: AB InBev – Hoegaarden Wit Blanche
Praktycznie każdy piwny styl, a już z pewnością te, które mają za sobą długą historię, może się poszczycić swego rodzaju (lepszym lub gorszym) wzorcem,...
#578: Brasserie de Rochefort – Trapistes Rochefort 10
Od ostatniego wpisu z cyklu Piwna Klasyka minęły już trzy miesiące. Jest to więc najwyższy czas, aby ponownie sięgnąć po coś klasycznego. Dobrze się...
#192: Cantillon – Gueuze 100% Lambic Bio
Dziś wyjątkowy dla mnie dzień - dokładnie rok temu oficjalnie ruszyła strona internetowa Chmielnika Jakubowego. Z perspektywy czasu muszę przyznać, że nie żałuję decyzji...
#445: De Proef/Mikkeller – Spontanyuzu
Lambiki, czyli powstające za sprawą fermentacji spontanicznej kwaśne piwa, należą do moich ulubionych. Oficjalnie określa się tak jedynie te piwa, które powstają w rejonie Payottenland...
#500: De Proef/Mikkeller – Spontanframboos
500 recenzji - aż trudno uwierzyć, że przez niemal trzy lata mojej blogowej działalności zrecenzowałem aż pół tysiąca piw. Były to głównie piwa polskie,...
























