Strona główna Brofaktura - współpraca

Brofaktura - współpraca

    #958: Brofaktura – Kupieckie

    Pilsner to styl jak najbardziej klasyczny. Ale nie oznacza to, że jest to piwo łatwe. Wielokrotnie przytaczałem tutaj krążące w środowisku piwowarów powiedzenie "Pokaż...

    #948: Brofaktura – Dortmunder Export

    Wadą piw niepasteryzowane są ich krótkie terminy przydatności do spożycia. Gdy ponad dwa tygodnie temu degustowałem piwo Dortmunder Export z Browaru Brofaktura, miałem zamiar...

    #1051: Brofaktura – Peach Sour Witbier

    Witbier to ciekawy, wywodzący się z Belgii styl, który - jak już wiele razy wspomniałem - w pewnym momencie praktycznie zniknął z piwnej mapy...

    #1002: Brofaktura – Black Jack

    Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

    #964: Brofaktura – Marzen

    Brofaktura pojawiała się już na Chmielniku Jakubowym pięciokrotnie. Do tej pory ten browar restauracyjny, który z uwagi na obecne warunki pandemiczne, musiał postawić na...

    #978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem

    Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...

    #1031: Brofaktura – Desitka

    Gdy rozmawiam z kimś na temat czeskiego piwowarstwa i warzonych w Czechach piw, często słyszę narzekania na tzw. "desitki". Moi rozmówcy narzekają, że jest...

    #1012: Brofaktura & Kufloteka – Pils z Limonką

    Działalność recenzencka wiąże się z otrzymywaniem mniejszych lub większych tzw. darów losu. Staram się opisywać wszystkie piwa, które do mnie przychodzą. Z uwagi na...

    #996: Brofaktura – German Pilsner

    Jednym z najlepszych piw z mieszczącego się w Siedlcach browaru restauracyjnego Brofaktura, które miałem okazję dotąd próbować, był sprzedawany pod nazwą Kupieckie pilsner typu...

    #1045: Brofaktura – Bohemian Pilsner

    Dopiero co miałem okazję recenzować Pilsa z Browaru Trzech Kumpli, a dziś mam przyjemność spróbować kolejne tego typu piwo, tyle że w wykonaniu słynącego...

    #936: Brofaktura – Baltic Porter

    Okolicznościową serię recenzji przygotowanych z okazji tegorocznego Święta Porteru Bałtyckiego (16 stycznia), kończę piwem teoretycznie najmniej interesującym. Bynajmniej nie nudnym, ale właśnie najmniej ciekawym,...

    #986: Brofaktura – 26° Imperial Baltic Porter z suską sechlońską

    Suska sechlońska, czyli pochodząca z okolic Sechny śliwka węgierka suszona dymem, zaczęła robić „karierę” w polskim świecie piwa od słynnego Imperium Prunum z Browaru...

    #1037: Brofaktura – Wheat IPA (Pink Boots Blend)

    Jeszcze nie tak dawno styl określany jako wheat IPA był popularny, szczególnie wśród konsumentów, którzy poszukiwali łagodniejszych, mniej goryczkowych "ipek". Dziś tego rodzaju piwa...

    #1111: Brofaktura – Oat Cream Hazy IPA #002

    Stęskniliście się za recenzjami hejzi ipek? ;). Przyznam się, że ja nieszczególnie. Mimo to nie chciałem, aby dzisiejsze piwo się przeterminowało - a jako...

    #945: Brofaktura – Polish Pale Ale: Zula

    Muszę przyspieszyć z degustacją piw z Brofaktury. Są one niepasteryzowane, więc powoli zbliża się już ich termin przydatności do spożycia. A, że jakiś czas...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Amber wprowadza do oferty bezalkoholowy… porter bałtycki

    Bezalkoholowy porter bałtycki to najnowsze piwo, które trafia do oferty Browaru Amber w ramach serii Po Godzinach. Ku zaskoczeniu wielu odbiorców twórcy tego piwa...

    WHC Lab przejęło polskiego producenta drożdży

    Polski producent drożdży Fermentum Mobile został sprzedany. Jak informuje Portal Spożywczy, od 1 października firma stała się przedstawicielstwem na kraje nadbałtyckie irlandzkiego WHC Lab.Fermentum...

    Browar Dolina BoBRU mocno ucierpiał w powodzi. Ruszyła zbiórka

    Po tym jak przez Jelenią Górę przeszła powódź, Browar Dolina BoBRU potrzebuje odbudowy. Właśnie ruszyła zbiórka, dzięki której można wesprzeć ekipę browaru w naprawie...

    Jak zorganizować idealny obiad weselny w restauracji

    Organizacja obiadu weselnego to jedno z kluczowych zadań, które stoi przed przyszłymi małżonkami. Wybór odpowiedniego miejsca i menu może znacząco wpłynąć na atmosferę całego...

    Pierwsza warka Brokreacji w Zatorze trafia na rynek

    Pierwsza warka piwa uwarzonego w nowym browarze Brokreacji w Zatorze trafia do sprzedaży. To First Batch, czyli jasne pełne.- Żeby sprawdzić, co też nam...