Strona główna Brofaktura - współpraca

Brofaktura - współpraca

    #1045: Brofaktura – Bohemian Pilsner

    Dopiero co miałem okazję recenzować Pilsa z Browaru Trzech Kumpli, a dziś mam przyjemność spróbować kolejne tego typu piwo, tyle że w wykonaniu słynącego...

    #1037: Brofaktura – Wheat IPA (Pink Boots Blend)

    Jeszcze nie tak dawno styl określany jako wheat IPA był popularny, szczególnie wśród konsumentów, którzy poszukiwali łagodniejszych, mniej goryczkowych "ipek". Dziś tego rodzaju piwa...

    #1031: Brofaktura – Desitka

    Gdy rozmawiam z kimś na temat czeskiego piwowarstwa i warzonych w Czechach piw, często słyszę narzekania na tzw. "desitki". Moi rozmówcy narzekają, że jest...

    #1016: Brofaktura – This is… Mlecyk!

    Ostatnie piwo z czerwcowych "darów losu" od Browaru Brofaktura, które pozostało mi jeszcze do zrecenzowania, to trunek dość oryginalny - nie tyle ze względu...

    #1012: Brofaktura & Kufloteka – Pils z Limonką

    Działalność recenzencka wiąże się z otrzymywaniem mniejszych lub większych tzw. darów losu. Staram się opisywać wszystkie piwa, które do mnie przychodzą. Z uwagi na...

    #1002: Brofaktura – Black Jack

    Dry stout to w Polsce styl podobnie rzadki jak np. black IPA. Browary już jakiś czas temu postawiły na inne podgatunki tego ciemnego górnofermentacyjnego...

    #996: Brofaktura – German Pilsner

    Jednym z najlepszych piw z mieszczącego się w Siedlcach browaru restauracyjnego Brofaktura, które miałem okazję dotąd próbować, był sprzedawany pod nazwą Kupieckie pilsner typu...

    #986: Brofaktura – 26° Imperial Baltic Porter z suską sechlońską

    Suska sechlońska, czyli pochodząca z okolic Sechny śliwka węgierka suszona dymem, zaczęła robić „karierę” w polskim świecie piwa od słynnego Imperium Prunum z Browaru...

    #978: Brofaktura – Foreign Extra Stout z kakaowcem

    Po serii bardzo dobrych lagerów z Browaru Brofaktura, dziś powrócę do uwarzonych w Siedlcach piw górnej fermentacji. Do tej pory miałem okazję recenzować dwa...

    #972: Brofaktura – Traditional Bock

    Siedlecki browar restauracyjny Brofaktura kilkukrotnie zadziwił mnie już poziomem swoich lagerów. W zasadzie wszystkie - Baltic Porter, Dortmunder Export, Kupieckie oraz Marzen - były...

    #964: Brofaktura – Marzen

    Brofaktura pojawiała się już na Chmielniku Jakubowym pięciokrotnie. Do tej pory ten browar restauracyjny, który z uwagi na obecne warunki pandemiczne, musiał postawić na...

    #958: Brofaktura – Kupieckie

    Pilsner to styl jak najbardziej klasyczny. Ale nie oznacza to, że jest to piwo łatwe. Wielokrotnie przytaczałem tutaj krążące w środowisku piwowarów powiedzenie "Pokaż...

    #954: Brofaktura – 26° Imperial Vanilla Coffee Milk Stout

    Restauracyjny Browar Brofaktura z Siedlec przysłał mi ostatnio sporo dobroci. W przesyłkach znalazło się miejsce zarówno na style klasyczne, jak i bardziej nowofalowe -...

    #948: Brofaktura – Dortmunder Export

    Wadą piw niepasteryzowane są ich krótkie terminy przydatności do spożycia. Gdy ponad dwa tygodnie temu degustowałem piwo Dortmunder Export z Browaru Brofaktura, miałem zamiar...

    #945: Brofaktura – Polish Pale Ale: Zula

    Muszę przyspieszyć z degustacją piw z Brofaktury. Są one niepasteryzowane, więc powoli zbliża się już ich termin przydatności do spożycia. A, że jakiś czas...

    Daj lajka! :)

    2,275FaniLubię
    1,759ObserwującyObserwuj
    599ObserwującyObserwuj

    Najnowsze artykuły:

    Ogłoszono wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2024

    W miniony weekend odbyła się kolejna edycja Chmielaków Krasnostawskich. Znane są już wyniki przeprowadzonego w trakcie imprezy Konsumenckiego Konkursu Piw.Ogólnopolskie Święto Chmielarzy i Piwowarów...

    Ruszyły zapisy do konkursu Greater Poland

    Do 4 października browary mogą zgłaszać swoje piwa do konkursu Greater Poland, który w tym roku odbędzie się w dniach 15-17 października. Piwa będą...

    Ashwagandha – moda czy zdrowie?

    Słyszałeś/aś o Ashwagandzie, ale zastanawiasz się, czy rzeczywiście warto ją włączyć do swojej rutyny zdrowotnej? Ashwagandha to nie chwilowa moda. Ta roślina ma tysiące...

    Restauracja Zapiekankarnia z Zielonej Góry zapewnia rozkosz dla podniebienia!

    Restauracja serca województwa lubuskiego zaprasza do skorzystania z naszej bogatej oferty kulinarnej w samym centrum Zielonej Góry, przy malowniczym rynku. Nasze menu zachwyci nawet...

    Maryensztadt idzie w ekologię. Otwiera ekobrowar i ekodestylarnię

    Dzięki wsparciu z Funduszy Norweskich Browar Maryensztadt uruchamia EkoBrowar, przy którym będzie działała również destylarnia produkująca okowitę, gin oraz whisky.- W ramach projektu EkoBrowar...